Oamenii adoră să aibă în preajma lor animale de companie. Cu toate astea, pierderea oricărui prieten patruped este foarte grea și extrem de dureroasă. Unii dintre oameni pot fi chiar deosebit de afectați de o asemenea tragedie. Specialiștii au descoperit care sunt semnele de bătrânețe ale câinelui, dar și ce gesturi fac ei înainte să moară. Cum poți să îți dai seama că animăluțul tău urmează să părăsească această lume?
Animalele de companie sunt extrem de iubite de toată lumea. Din păcate, dispariția lor din sânul familiei este o reală tragedie pentru majoritatea oamenilor. Află că semnele de bătrânețe ale unui câine sunt la fel de vizibile ca la om. Mai exact, patrupezii se deplasează greu dintr-un punct în altul, iar cheful de plimbare este din ce în ce mai scăzut.
Mai mult decât atât, un câine devine brusc necoordonat după o anumită vârstă. Specialiștii recomandă ca prietenii de lângă casă să fie des duși la veterinar pentru un control amănunțit. Câinii încep să se retragă în ei înșiși pe măsură ce simt că trupul îi lasă și se apropie de ultimele clipe. De asemenea, patrupezii nu mai răspund la ceea ce se întâmplă în jurul lor și nici nu își mai arată afecțiunea.
Câinele poate să refuze alimentele care sunt greu de mestecat sau digerat pentru că simte că nu mai poate să aibă același regim ca înainte. În majoritatea cazurilor, un câine pe moarte va zace într-un singur loc sau se va mișca doar în zone foarte mici. Aceștia cred că familia este haita, iar la finalul vieții părăsesc haita pentru a nu rămâne o povară pentru ea, așa că pleacă din locuință.
De asemenea, există anumite alimente pe care ei nu trebuie să le mănânce deloc în timpul vieții indiferent de rasă sau vârstă.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust”, a spus Cezar Osiceanu despre câini.