Alimentele pe care câinii nu au voie să le consume. Așa le faci mult rău.

Alimentele pe care câinii nu au voie să le consume. Așa le faci mult rău.
Alimentele pe care cainii nu au voie sa le consume. Asa le faci mult rau

Orice proprietar de câine știe că animalul său blănos este mai mult decât un prieten, ci un adevărat membru al familiei. De aceea, este important să ai grijă de el, să-i observi obiceiurile, să-l prețuiești și să-l hrănești corespunzător. Iată o listă de alimente care sunt interzise pentru patrupedul tău.

Ce alimente sunt interzise pentru câini

În calitate de stăpân al animalului de companie, ești singurul responsabil pentru sănătatea și bunăstarea câinelui tău. Drept urmare, trebuie să te asiguri că blănosul va avea parte de o dietă sănătoasă și echilibrată și nu va consuma alimente care îi sunt interzise.

Uneori este ușor să ne gândim că un aliment care este sănătos pentru oameni, precum avocado sau roșiile, ar putea reprezenta un adevărat răsfăț și pentru câinii noștri. Cu toate acestea, există o mulțime de alimente toxice care pot le pot provoca animalelor anumite probleme.

Lactate

În primul rând, trebuie să știi că nu este recomandat să îi dai câinelui tău produse lactate, precum iaurt, brânză, smântână, sana și altele, deoarece sistemul lor digestiv nu poate procesa sau digera aceste alimente.

Roșii

Pe de altă parte, roșiile crude nu sunt nici ele o variantă ideală. În schimb, dacă insiști, îi poți da blănosului tomate, dacă acestea sunt complet coapte, iar câinele nu va consuma tulpinele sau frunzele legumei.

Ciocolată

Apoi, ciocolata conține metilxantină, o substanță foarte toxică pentru animale, stimulent ce poate opri procesul metabolic al câinelui. Chiar și puțină ciocolată, în special cea neagră, poate provoca probleme cu scaunul și vărsături.

Avocado

Fiecare parte a fructului are o tulpină de acid gras numit persină, care este toxic pentru cățelul tău, odată consumat în cantități mari. Avocado poate fi bun pentru aproape orice, dar nu este bun pentru hrănirea animalelor de companie.

Ceapă și usturoi

Deși sunt elemente de bază în bucătărie, aceste legume îndrăgite îi pot provoca câinelui anemie, prin uciderea celulelor roșii din sânge. Chiar și puțin usturoi sau o bucățică de ceapă poate fi nocivă pentru blănos.

Struguri și stafide

Consumul acestui fruct aparent inofensiv (fie sub formă proaspătă, fie sub formă uscată) poate provoca insuficiență renală la câini.

Urmăriți Playtech.ro și pe