18 dec. 2021 | 12:16

Cum îți cureți mașina de spălat pe interior. Așa dispar toate mirosurile neplăcute din ea

Utile
Cum îți cureți mașina de spălat pe interior. Așa dispar toate mirosurile neplăcute din ea
Cum iti cureti masina de spalat pe interior. Asa dispar toate mirosurile neplacute din ea

Dacă în casele noastre există un aparat cu adevărat important, acesta este mașina de spălat. Datorită ei putem spăla rufele fără niciun efort. Cu toate acestea, în timp, mașinile de spălat își pierd din calitatea și eficiența pe care le prezentau la început. O rufă spălată prost? Haine urât mirositoare? Balsamul rămâne în sertar? Multe dintre aceste întrebări au un singur răspuns: mașina ta de spălat are nevoie de o curățare profundă imediată!

Curățarea mașinii de spălat pe interior în patru pași simpli

Curățarea aparatelor nu este o noutate, mai ales dacă este vorba despre cele mai mici, precum cuptorul cu microunde, aparatul pentru sandvișuri, aparatul de cafea, fierbătorul electric, printre altele. Aparatele mai mari, cum ar fi frigiderul, mașina de spălat vase, uscătorul de rufe sau mașina de spălat rufe sunt curățate mai rar, expunându-le mai mult la acumularea de murdărie, mucegai, miros și alte bacterii.

Dacă mașina ta de spălat nu mai funcționează corect și fără un motiv aparent, este foarte posibil să fie pentru că este murdară sau foarte murdară. Cu această ocazie îți propunem să faci o curățare temeinică a interiorului său și a tuturor componentelor acesteia.

Ai nevoie de produse naturale și ieftine

Pentru aceasta, nu va trebui să cumperi produse speciale, deoarece uneori soluția cea mai eficientă este cea mai economică. Iată cum să cureți interiorul mașinii de spălat și să elimini mirosul urât cu înălbitor, săpun, oțet, bicarbonat de sodiu și câteva cârpe sau lavete.

Înainte de a începe această sarcină casnică, este esențial să știi treaba trebuie făcută la rece, așa că scoate mașina de spălat din priză și poartă o pereche de mănuși din latex în orice moment.

Scapă rapid de mucegai și mirosuri neplăcute

Probabil că nu ai atins sau deschis niciodată cauciucul care înconjoară gura mașinii de spălat. Aceste cauciucuri, fiind în contact frecvent cu umezeala și apa, pot genera mucegai. De fapt, una dintre principalele cauze ale mirosului urât al hainelor este spălarea lor într-o mașină de spălat rufe murdară, cu mucegai și ciuperci.

Pe lângă faptul că este dăunător pentru hainele tale, poate fi periculos pentru sănătatea ta, deoarece mucegaiul poate fi impregnat și pe hainele tale. Înainte de a începe curățarea, verifică să nu conțină monede, bucăți de hârtie sau ace de păr.

Cum trebuie să procedezi

Acum, pentru a curăța mucegaiul și murdăria de pe cauciucul din mașina de spălat, umezește o cârpă în înălbitor. Șterge zona până când toate petele înnegrite sunt îndepărtate de pe cauciuc. Înălbitorul, cunoscut și sub denumirea de „clor”, este cel mai eficient (și ieftin) detergent pentru îndepărtarea mucegaiului.

De asemenea, filtrele din mașina de spălat sunt expuse riscului de a fi înfundate de articole mai mici, cum ar fi șosete sau lenjerie subțire. Primul pas este să localizezi unde se află filtrul mașinii de spălat, de obicei acesta este în colțul din dreapta jos al mașinii de spălat. Atunci trebuie doar să urmezi acești pași:

1. Deschide capacul care acoperă filtrul. Pune un recipient semiplat sub orificiul de admisie al filtrului, deoarece apa va ieși prin deschiderea acestuia.
2. Răsucește capacul și trage filtrul afară. Vei vedea imediat cât de murdară iese apa și cât de negru este filtrul mașinii tale de spălat.
3. Lasă filtrul mașinii de spălat într-un recipient să se înmoaie în apă cu săpun sau, dacă este foarte murdar, în apă caldă cu amoniac lichid. Timp de înmuiere: 15 până la 20 de minute.
4. În timp ce filtrul se înmoaie, curăță orificiul în care este amplasat cu o periuță de dinți veche.
5. Pune filtrul la loc, înșurubează bine capacul și acoperă-l din nou.

Curăță sertarul mașinii de spălat

Sertarul mașinii de spălat, unde pui detergenții la fiecare spălare, este o altă zonă de conflict. Poate găzdui bacterii și poate cauza funcționarea defectuoasă a mașinii de spălat. Majoritatea sertarelor mașinii de spălat sunt detașabile. Consultă manualul mașinii pentru a-l îndepărta în siguranță și fără a-l rupe. La fel ca și la curățarea filtrelor, trebuie să cureți foarte bine zona.

Programează mașina la o temperatură de 60ºC

Ultimul pas este să programezi un ciclu lung de spălare, la o temperatură de 60ºC și cu mașina de spălat goală (poți profita de ocazie pentru a introduce cârpele pe care le-ai folosit în timpul curățării), împreună cu un capac de detergent. Apoi toarnă două linguri de bicarbonat de sodiu în sertarul pentru detergent. Apasă butonul de pornire. Când auzi cum curge apa, deschide sertarul și adaugă două căni mari de oțet alb. Dacă torni din sticla de 1 litru, pune jumătate din conținutul acesteia. Închide sertarul și lasă mașina de spălat să se curețe singură.

Cu acești patru pași îți vei putea curăța mașina de spălat în interior, fără urme de murdărie sau mirosuri neplăcute. Toate acestea datorită produselor ieftine precum înălbitor (clor), oțet alb, săpun sau amoniac și câteva cârpe de curățat.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro