17 dec. 2021 | 21:03

Greșelile majore care îți distrug rufele când le bagi la mașina de spălat. Nu mai face aceste 8 lucrur

Diverse
Greșelile majore care îți distrug rufele când le bagi la mașina de spălat. Nu mai face aceste 8 lucrur
Greselile majore care iti distrug rufele cand le bagi la masina de spalat

Atunci când vrem să punem rufele la spălat, specialiștii ne sugerează să ținem cont de anumite sfaturi. Deși pare un proces simplu, multe detalii trebuie puse la punct. Hainele albe trebuie separate de cele colorate, iar rufele proaspăt spălate trebuie scoase imediat din mașină pentru a nu prinde miros și mai multe cute decât dorim să călcăm. Ce greșeli fac oamenii, în general.

Greșeli ce trebuie evitate atunci când spălăm rufele

Folosește detergentul potrivit

Probabil te gândești că e simplu să speli haine la mașina de spălat, dar există anumite amănunte pe care românii trebuie să le ia în considerare, precum materialul hainelor, gradația, temperatura și alte criterii importante.

Atunci când nu vrei să folosești detergent din comerț, poți oricând opta pentru anumite soluții naturate cu ajutorul căreia vei reda strălucirea rufelor tale. Cele mai populare sunt săpunul de casă, oțetul alb, bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată.

Un alt truc important este să separi hainele albe de cele colorate, precum și cele deschise de cele mai închise. Acest pas este esențial pentru a evita o posibilă decolorare a articolelor vestimentare.

Setează corect programul mașinii de spălat în funcție de materialul rufelor

De asemenea, o altă greșeală pe care o fac oamenii este setarea gradației la mașina de spălat. Potrivit specialiștilor, hainele și toate articolele vestimentare trebuie curățate la o temperatură de 30 -40 de grade Celsius, pentru a te asigura că toate obiectele vor fi dezinfectate și fără pete.

Rufele se spală în funcție de detaliile scrise pe eticheta materialelor textile. De exemplu, articolele ce trebuie dezinfectate se vor pune la un ciclu de 60 de grade.

Tratează petele înainte de a pune rufele în mașină

O altă greșeală comună pe care oamenii o fac este să ignore petele de grăsime de pe haine. Acestea trebuie tratate înainte ca rufele să fie introduse în cuva mașinii de spălat.

Unele pete de murdărie pot fi mai dificil de scos decât altele, de aceea este recomandat să duci hainele la o curățătorie specializată, atunci când te confrunți cu pete precum cele de ciocolată, vin roșu sau ketchup.

Când se folosește corect balsamul de rufe

Balsamul nu se folosește la toate tipurile de țesături, spun specialiștii, ci doar la acele rufe din materiale subțiri și moi, ușor de călcat. Evită să pui balsam de rufe atunci când speli prosoapele de baie, deoarece acestea își vor pierde din capacitatea de a absoarbe apa.

Un alt sfat prețios este să îți protejezi lenjeria intimă, folosind programe speciale pentru materiale textile delicate. De asemenea, este recomandat să le pui într-un săculeț special.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro