Cum își scuză Florin Cîțu informațiile lipsă din CV. Ce spune, de fapt, despre studiile din SUA

Cum își scuză Florin Cîțu informațiile lipsă din CV. Ce spune, de fapt, despre studiile din SUA
Cum își scuză Florin Cîțu informațiile lipsă din CV.

Guvernul a dat explicații miercuri seara, după ce Libertatea a scris că Florin Cîțu ar fi mințit în CV-ul oficial în ce privește anul absolvirii masteratului în SUA, susținând că diploma sa este certificată de Iowa State University.

Cum își scuză Florin Cîțu informațiile lipsă din CV

Florin Cîțu, premierul țării, a obținut un Master of Science în Economie, în anul 2002, și nu în 1999, așa cum este menționat în CV-ul postat pe site-ul Guvernului, a notat Libertatea.ro, care a prezentat răspunsurile pe această temă, primite de la Universitatea de Stat din Iowa, acolo unde a studiat șeful Executivului.

De asemenea, Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind faptul că premierul a fost de bună-credință când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică în ce privește studiile sale.

„Premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul”

”În situaţia în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu şcoala doctorală. Este şi cazul premierului Florin Cîţu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University şi, în consecinţă, a continuat parcursul universitar cu şcoala doctorală. În timpul şcolii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master.

În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertaţie, atunci universitatea le oferă studenţilor o diplomă de master. Pentru acurateţea informaţiei, premierul a menţionat, în CV-ul său, în cazul şcolii doctorale, că, deşi cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obţină disertaţia.

Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale. Faptul că premierul Florin Cîţu a obţinut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informaţie obţinută inclusiv de o parte dintre jurnalişti”, a spus Executivul miercuri seară.

Ce a spus insituția de învățământ din SUA

De asemenea, într-un răspuns pentru Libertatea, Universitatea de Stat din Iowa a precizat:

”Confirmăm că Florin Cîţu a primit o diplomă Master of Science în Economie (Major Economics) pe 11 mai 2002 de la Universitatea de Stat Iowa”, a mai spus instituţia de învăţământ americană pentru sursa amintită.

Aceasta, cu toate că în CV-ul oficial, Florin Cîţu a notat că a urmat cursuri de master în perioada 1997-1999, iar din 1999 până în 2002 a urmat un program doctoral complet, fără disertaţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI