Florin Cîțu, despre revenirea economică a României după criza provocată de pandemie: „Am lucrat din greu şi am reuşit”

Florin Cîțu, despre revenirea economică a României după criza provocată de pandemie: „Am lucrat din greu şi am reuşit”
Florin Cîțu, despre creșterea economică în România

Premierul României vine cu vești excelente privind economia României după o perioadă de criză provocată de pandemia de Covid-19. Potrivit lui Florin Cîțu, România a înregistrat în trimestrul al doilea o creștere economică de 13,6%, ceea ce reprezintă un pas imens către prosperitate și stabilitate. Pentru acest rezultat satisfăcător, premierul îî numește pe cetățeni “eroi”, aceștia contribuind semnificativ la succesul înregistrat.

“În acel moment nu aveam soluția pe care o avem astăzi”

Florin Cîțu se arată optimist cu privire la creșterea economică înregistrată în România după ce toată economia globală a fost grav afectată de pandemia de Covid-19. Acesta amintește de unul dintre factorii care a contribuit la acest rezultat, și anume, vaccinul, oferind mai multă libertate de mișcare și oportunități.

”V-am promis veşti extraordinare din economie: 13% creştere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit de anul trecut, când economia globală a suferit cea mai mare lovitură din ultima sută de ani.

Economia României a fost închisă. În acel moment, nu aveam soluția pe care o avem astăzi, nu aveam vaccinul”, a transmis Cîțu.

Premierul nu a pierdut din vedere să menționeze măsurile eficiente luate în 2020 pentru a depăși această criză economică, dar în același timp, îi laudă pe cetățeni pentru cooperare.

„Am fost singurul optimist. Am promis că economia României va avea o revenire rapidă, o revenire în V. Am lucrat din greu şi am reuşit. Pentru asta vă mulţumesc vouă, dragi români. Nu aş fi reuşit fără voi. Adevărații eroi sunteți voi. Cifrele arată că economia României a depășit criza economică în doar un an”, a adăugat acesta.

Obiectivele premierului pentru viitor

Florin Cîțu le-a transmis tuturor că obiectivele sale sunt strâns legate de o siguranță economică pentru România și pentru cetățeni. În ciuda discuțiilor apărute în urma acestor rezultate, premierul atrage încă o dată atenția asupra faptului că această creștere economică se datorează unei munci asidue, neafectată de discuțiile tensionate care au loc în această perioadă în interiorul partidului PNL.

„Pentru perioada următoare îmi doresc două lucruri: predictibilitate și stabilitate în viața economică. 13,6% e o cifră pe care trebuie să o reţinem. Indiferent de comentariile în spațiul public, această cifră atestă că ne-am făcut foarte bine treaba. Guvernarea României nu e afectată de campania internă în PNL. Pentru mine, interesul românilor este cel mai important.

Întâi investim, avem creștere economică şi după aceea rezultatele sunt împărţite tuturor românilor, prin mecanismele economiei de piață și nu pe criterii politice. Obiectivul nostru este ca România să devină o destinație pentru investițiile cu valoare adăugată mare. Acest lucru este posibil cu o forță de muncă bine educată, dar și bine plătită”, a concluzionat el.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI