Cum împiedici castraveții să lase suc în salată. Trucul genial al bucătarilor iscusiți

Cum împiedici castraveții să lase suc în salată. Trucul genial al bucătarilor iscusiți
Cum împiedici castraveții să lase suc în salată.

tenCum împiedici castraveții să lase suc în salată. Iată care este trucul genial pe care îl poți folosi și tu dacă nu consumi salata imediat, iar castraveții din salată lasă suc.

Cum împiedici castraveții să lase suc în salată

Dacă nu consumi salata imediat, castraveții își vor lăsa sucul în ea. Dacă vrei să împiedici ca această legumă să lase zeamă în salata ta, trebuie să urmezi următorii pași.

Mai întâi se spală bine castraveții, se îndepărtează capetele și se taie în jumătate, apoi de-a lungul. Se ia o linguriță și se îndepărtează miezul castraveților, îndepărtând astfel toate semințele. Se taie apoi castraveții castraveții cuburi sau jumătăți de rondele, în funcție de ce salată vei prepara. Cât despre miezul castraveților, se poate păstra la congelator. Se scoate miezul castraveților, se lasă să se dezghețe, apoi se gătește felul de mâncare după gust.

Trucuri ca să îndepărtezi gustul amar al castravetelui

Dacă ai un castravete amar, trebuie să știi că poți să îndepărtezi acest gust. Trebuie să știi că amărăciunea este de obicei concentrată în tulpina castravetelui și poate fi o consecință a fertilizării, a temperaturii, a umidităţii și a spațiului de creştere al plantelor. Astfel, un truc ca să îndepărtezi acest gust amar al castraveților este să cureți castravetele cu un cuțit foarte ascuțit și să feliezi coaja până la capătul tulpinii. Un alt truc este să nu mai cureți pielea când ești la aproximativ un centimetru de tulpină.

Apoi, un alt truc este că atunci când cureți acestă legumă trebuie să o faci adânc la sfârșitul castravetelui, întrucât este zona în care amăreala este intensă.

Acum trebuie să iei leguma și să cureți din nou începând din zona apicală și ajungând la capătul tulpinii pentru a termina de curățat castravetele complet.

După ce ai curățat castravetele în mai multe secțiuni pentru a elimina amărăciunea, ar trebui să tăi acum castravetele în jumătate.

Apoi, vă recomandăm să îndepărtați toate semințele, deoarece castraveții, când sunt bătrâni, au de obicei semințe care le pot afecta aroma, făcându-i să aibă un gust oarecum acid, sau chiar acru.

După ce ai lăsat castravetele decojit și golit, îl poți tăia în cuburi sau felii după cum dorești. Un alt truc ca să elimini gustul amar este să înmoi leguma. După ce îi cureți bine, se recomandă să lași castravetele în apă cu zahăr câteva ore, astfel încât zahărul să absoarbă și să camufleze acel gust.