Leguma care curăţă rapid aerul din casă. Se taie felii şi se pune pe mobilă

Leguma care curăţă rapid aerul din casă. Se taie felii şi se pune pe mobilă
Leguma care curata aerul din casa

Una dintre cele mai consumate legume din România se poate folosi pentru a purifica aerul din interiorul camerelor. Cum să îți reîmprospătezi atmosfera din apartament folosind o legumă numai bună de pus pe tigaie la foc.

Cum cureți aerul din cameră folosind ceapa

Punem pariu că nu te-ai gândit niciodată că ceapa poate fi folosită pentru a purifica aerul din încăpere. Deși are un miros extrem de puternic, această legumă folosită cu preponderență la gătit, are proprietăți miraculoase care elimină cu succes mirosurile neplăcute din interiorul camerelor din casă sau apartament.

Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de impuritățile din aer este să tai ceapa în felii și să o pui pe o farfurie, pe care o vei lăsa în dormitor sau sufragerie. Trucul constă în faptul că feliile de ceapa vor absorbi toxinele si alte mirosuri neplăcute din camere.

Nu uita să le înlocuiești în fiecare zi, iar dacă nu ai ceapă la îndemână poți face același truc folosindu-te de coji de portocale sau de lămâi. Aceste citrice reușesc să creeze un mediu propice care miroase foarte frumos.

Trucuri geniale de îngrijire: de ce să te speli pe cap cu sirop de ceapă

Ceapa nu se folosește doar la gătit și pentru a elimina izurile din camere. Această legumă are proprietăți miraculoase care pot fi folosite și în ritualul de îngrijire al oricărei domnișoare.

De exemplu, specialiștii spun că siropul de ceapă face minuni pentru podoaba capilară. Mai exact, sucul de ceapa ajută la creșterea parului. Acesta se aplică pe păr, la fiecare spălare, și se lasă să acționeze timp de o oră, ca o mască. Apoi, spălați părul cu șampon și clătiți-l cu apă. Se folosește o dată pe săptămână, iar rezultatele vor fi de nota 10.

Tot sucul de ceapă elimină moliile din garderobă, atunci când nu ai naftalină la îndemână, sau insectele enervante din grădină. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi puțin suc de ceapă pe piele, pentru ca țântarii să te lase în pace.

Cât privește trucul pentru a îndepărta moliile, tot ce trebuie să faci este să pui puțin sirop de ceapă într-un recipient închis foarte bine, pe care mai apoi îl vei pune în dressing.

De asemenea, ceapa poate fi folosit pentru a curata tocatoarele si blaturile de bucatarie. Într-un vas amestecă doar câteva linguri de apă, oțet și apa de la ceapa fiartă în prealabil și răcită. Stropește obiectele cu acest amestec si lasă soluția să actioneze timp de 5-10 minute, după care le vei curăța cu apă și detergent de vase.