Cum grăbești coacerea roșiilor din grădină. Așa capătă cea mai frumoasă culoare și gust zemos
În anumite perioade din an, când vrem să avem culturi mai rapide, mulți grădinari apelează la diferite metode pentru a grăbi coacerea. Așa se face că experții te învață cum grăbești coacerea roșiilor din grădină. Ținând cont de aceste sfaturi, așa capătă cea mai frumoasă culoare și gust zemos, mai spun aceștia.
Experții te învață cum grăbești coacerea roșiilor din grădină
Puține legume sunt mai versatile și mai delicioase decât roșiile de vară, motiv pentru care fiecare grădinar care are aceste culturi de sezon ar trebui să învețe cum să le coacă pe cele verzi.
Este important să știi când sunt coapte, cu ce se stropesc roșiile din grădină, și când gata de a fi devorate. Iar consumul de roșii înainte ca acestea să fi atins acel vârf înseamnă că nu vei beneficia de toate beneficiile gustului și aromei lor.
Pentru a complica și mai mult lucrurile, dacă le lași să se coacă pe viță, animalele și insectele se pot bucura de ele înainte de a le culege.
Maturarea, sau coacerea, este un proces natural, așa că prin plasarea roșiilor într-un mediu adecvat, acestea vor continua să se coacă fără alt ajutor. iată câteva metode care să te ajute la grăbirea coacerii roșiilor din grăindă:
Agățarea plantelor de tomate în interior grăbește coacerea
Roșiile care se coc pe o viță de vie au un gust mai bun decât cele care nu. Așa că, dacă vrei să grăbești coacerea roşiilor din grădină, în loc să recoltezi la sfârșitul sezonului, sapă întreaga plantă.
Apoi agață-le într-un loc răcoros, uscat, care primește puțină lumină în interior și lasă fructele să se coloreze pe vița de vie.
Grăbești coacerea roșiilor din grădină dacă le lași pe un blat
Experții sunt de acord că refrigerarea roșiilor coapte le distruge gustul, de asemenea, oprește procesul de coacere. Dacă ai adus acasă roșii puțin coapte de la piață sau ai transportat unele înăuntru din grădină, lasă-le pe blat.
Asta le va permite să se coacă încet de la sine. Mai departe, păstrează-le la temperatura camerei, cu tulpina intactă și cu partea de tulpină în jos.
Grăbești coacerea roșiilor din grădină prin metoda sacului de hârtie
Roșiile se bazează pe gaz etilenă pentru a se coace, așa că păstrarea roșiilor verzi într-o zonă închisă, cu temperatură controlată, odată recoltate roşiile din grădină, va accelera procesul.
Tot ce trebuie să faci este să alegi un loc restrâns, cum ar fi un sac de hârtie sau o cutie de carton, care să se mențină în jurul intervalului de 21 până la 23 de grade.
Acest lucru va permite un flux de aer mai bun și mai puțină umiditate, astfel încât o concentrație mai bună de gaz etilenă naturală poate rămâne în jur, spun specialiștii.
Un alt aspect la această metodă, este adăugarea unui alt fruct care eliberează gaz etilenă pe măsură ce se coace. Astfel, expunerea roșiilor din grădină la un alt fruct care se coace o va ajuta să se maturizeze mai repede.
Așadar, dacă ai nevoie de o roșie să se coacă mai repede, pune-o într-o pungă de hârtie cu o banană coaptă. Banana coaptă va emite gaz etilenă și se va concentra în aerul din pungă, ajutând la accelerarea coacerii roșiilor tale.
Concluzie
Indiferent care metodă alegi, toate te ajută să grăbești coacerea roșiilor din grădină. Dacă ții cont de sfaturile experților, vei avea în cele din urmă ceea ce ți-ai dorit, anume roșii cu cea mai frumoasă culoare și gust zemos.