Unii oameni sunt reticenți când vine vorba despre gusturi noi, timp în care alții adoră să încerce fel și fel de preparate renumite în diverse țări din întreaga lume. Carnea de struț a apărut de o perioadă și în supermarket-urile din România, iar oamenii o pot achiziționa și o pot prepara chiar la ei acasă. Prețul nu este unul mic, dar cu siguranță o să îți potolești curiozitatea. Cum trebuie gătită corect? Trebuie să respecți câteva reguli pentru aceasta pentru că nu se gătește ca puiul sau porcul.
Mulți oameni au devenit mai deschiși în ceea ce privește consumul de carne de diverse tipuri, gândaci comestibil renumiți în alte părți ale lumii sau diferite rețete de care auzi rar. Unii rămân reticenți când vine vorba de gusturi noi, timp în care alții încearcă nerăbdători fel și fel de preparate care să îi poarte în locuri diverse din întreaga lume.
Cea mai mare pasăre de pe Pământ poate ajunge la greutatea de 150 de kilograme. Struțul nu zboară, dar aleargă și atinge viteze de aproximativ 70 km/h. Acesta este originar din Africa, dar s-a adaptat de-a lungul timpului și altor climate. El seamănă la gust cu vita, dar are o aromă puțin mai pregnantă și mai bogată, cu accente de nucă.
Unii oameni au asemănat carnea de struț cu carnea provenită de la vacile care pasc iarbă în aer liber. Compoziția nutrițională a sa se apropie totuși mai mult de cea a vânatului pentru că este mai slabă. Sunt degustători care au afirmat că acest tip de carne este fad, astfel recomandă asezonarea din plin sau marinarea ei.
Carnea de struț este mai greu accesibilă decât vita sau puiul. Ea se găsește la diferite supermarket-uri, dar nu tot timpul. Oamenii o pot achiziționa în cantități mici la caserolă de 250 de grame.
În unele magazine o astfel de porție este de 28.41 de lei. În alte părți poți cumpăra un steak de struț cu 149 de lei/kg. La unele restaurante poți comanda 6 mici de struț la prețul de 25 de lei, iar un gulaș făcut din această pasăre costă până la 79 de lei.