Premieră în România. Fermă de crocodili: ce vor să facă afaceriștii

Premieră în România. Fermă de crocodili: ce vor să facă afaceriștii
Premieră în România. Fermă de crocodili: ce vor să facă afaceriștii

Dacă cineva credea că suntem departe de a avea de toate pentru toți, proprietarii unei ferme din Arad au arătat că ceea ce părea imposibil se poate atinge, ba chiar pot schimba malurile apelor curgătoare din regiunile calde tropicale în care ferocele reptile trăiesc cu bazine termale.

De la tropice, în România. Noua idee a afaceriștilor: bazine cu crocodili lângă Arad

O afacere inedită este pe cale să se dezvolte la câțiva kilometri de municipiul Arad. În incinta fostei fabrici de cânepă de pe drumul Variașului funcționează singura fermă de somn african din țara noastră. Aici există 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de pește. Proprietarul dorește ca o parte dintre bazine să fie folosite pentru creșterea crocodililor, pentru carne, căci anumite specii sunt bune pentru consum, ba chiar sunt la mare căutare în restaurantele din toată lumea.

Unul dintre bazine găzduiește de câteva zile două exemplare de crocodili din specii diferite. Este vorba de un caiman, specie care trăiește în Africa Centrală și de Sud, dar și un crocodil adus din America. Reptilele, numite Pepino și Walderman, vor sta în bazine cu o temperatură a apei de 27 de grade Celsius.

Pentru moment, proprietarii fermei nu au dorit să dezvăluie mai multe despre proiectul pe care îl au, însă au declarat pentru aradon.ro că cele două reptile sunt testate, în următoare perioadă, pentru a se vedea dacă se acomodează la condițiile pe care le oferă bazinele termale. În cazul în care specialiștii vor stabili că este posibilă creșterea lor, în vestul României se va fi putea regăsi o fermă specializată în producerea acestui sortiment de carne.

„Să punem în farfurie carne de piton sau de crocodil? Ideea pare cel puțin nebunească, dar îți face totuși drum spre comercianții de carne exotică, care au introdus fripturi de zebră sau de cangur, bucăți de gnu sau de cămilă, pe modelul clasicelor, deja, preparate din carne de struț”, scria cotidianul francez Le Parisien.