11 mai 2021 | 08:57

Cum frăgezești varza cu afumătură ca un bucătar cu 20 de ani de experiență, de fapt. Trucuri secrete

Diverse
Cum frăgezești varza cu afumătură ca un bucătar cu 20 de ani de experiență, de fapt. Trucuri secrete
Reteță varză cu afumătură

Varza cu afumătură este preferată de mulți români, dar puțini știu cum trebuie această rețetă să fie făcută corect. Există câteva secrete ce te vor ajuta să le pui celor dragi pe masă cele mai bune bucate, astfel că trebuie să furi câteva metode de la cei mai buni bucătari.

Varza cu afumătură: un deliciu, chiar la tine acasă

Varza cu afumătură reprezintă una dintre cele mai îndrăgite rețete de la noi din țară. Aceasta este gătită și consumată în fiecare perioadă din an, mai ales pentru faptul că este ușor de gătit și îi mulțumește chiar și pe cei mai mofturoși dintre noi. Dacă până acum varianta de la restaurant ți se părea mult mai bună, iată că poți învăța să frăgezești acest fel de mâncare ca un bucătar cu 20 de ani de experiență chiar la tine acasă.

În primul rând, trebuie să începi cu ingredientele. Ai nevoie de 2,5 kilograme de varză proaspătă, 1 kilogram de scăriță sau coaste afumate, 2 morcovi, o ceapă uscată, un ardei gras roșu. Sarea se pune după gust la fiecare rețetă, ținând cont de preferințele familiei tale. Îți mai trebuie două linguri de ulei, o ceașcă mică de apă, crenguțe de cimbru uscat, păstrunjel proaspăt, 100 de mililitrii de bulion de roșii și borș de casă.

Din aceste ingrediente vei obține în jur de 12 porții, iar varza cu afumătură este un adevărat deliciu. De-a lungul anilor, fiecare român a încercat să facă o rețetă cât mai bună și să folosească fel și fel de ingrediente chiar dacă această mâncare poate fi făcută extrem de ușor și trebuie respectați câțiva pași pentru a mulțumi și cei mai înrăiți gurmanzi.

Cum frăgezești varza cu afumătură. Cea mai simplă metodă

La început, trebuie să rumenești afumătura în cele două linguri de ulei, iar apoi să adaugi ceapa, ardeiul și morcovii. Legumele trebuie tocate mărunt și puțin rumenite pentru a da un gust mai bun. Varza trebuie și ea tăiată, iar apoi adăugată peste afumătura deja preparată.

Se toarnă peste ceașca de apă pentru a ajuta la procesul de fierbere, chiar dacă, ulterior, varza lasă suficientă apă. Se amestecă totul în timp ce fierbe la foc potrivit, până când varza devine bine pătrunsă, iar apoi se pune sare după gust, ținând cont de preferințele tale în materie de bucate.

Se adaugă borșul, dar și puțin din bulionul de roșii și se continuă fierberea pentru încă 10 minute, cât pentru a da varza în clocot de câteva ori. Pentru ca mâncarea să fie cât mai aromată, la final se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat și cimbrul uscat.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Mesajul îndrăgitului actor
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
FLORIN Piersic, MESAJ de pe PATUL de SPITAL. În ce STARE e ACTORUL
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro