Cum frăgezești carnea în doar 30 de minute. E cel mai tare truc pentru gospodine!

Cum frăgezești carnea în doar 30 de minute. E cel mai tare truc pentru gospodine!
Cum să le prepari oaspeților tăi carne fragedă în doar 30 de minute

Cum ai putea să frăgezești carnea în jumătate de oră? Nu trebuie să îți mai faci griji dacă invitații tăi sunt deja pe drum. Un truc simplu și extrem de util îți sare în ajutor. Toate gospodinele ar trebui să știe să facă asta la nevoie.

Truc în bucătărie: cum frăgezești carnea în 30 de minute

Carnea este un element extrem de important la o masă în familie și la una specială în care ai mai mulți invitați pofticioși. Alegerea unei bucăți potrivite și calitative este o adevărată artă. Dacă ai cumpărat o carne de porc mai ‘bătrână’, nu trebuie să-ți faci griji. Un singur ingredient îți poate transforma preparatul în ceva special.

Chiar și cea mai rigidă carne va fi moale, suculentă și delicioasă. Ce trebuie să faci? Lasă carnea preț de cel puțin 30 de minute într-un recipient în care pui miez de kiwi. Alături de fructul exotic trebuie să se afle și condimentele alese de tine precum: boia iute/dulce/afumată, sare, piper, cimbru, rozmarin sau foi de dafin.

  • INGREDIENTE

-1-2 kiwi
-1-1.5 kg de carne
-sare
-piper negru măcinat
-condimente după gust
-rozmarin
-ceapă sau usturoi (la dorință)

Mod de preparare

1. Spălați carnea și aranjați-o pe un prosop de bucătărie. Dați miezul de kiwi prin răzătoare sau faceți un piure folosind robotul de bucătărie.
2. Adăugați condimentele după gust și amestecați.
3. Aranjați carnea în vasul cu marinadă și lăsați-o la temperatura camerei pentru 30 de minute. Dacă carnea este foarte rigidă, marinați-o timp de 1-2 ore. Nu marinați carnea mai mult de 2 ore, de altfel, riscați să obțineți un pate.
4. Pregătiți carnea în modul preferat. Marinada cu kiwi este perfectă și pentru frigărui. (Sursa: bucătarul.eu)

Carnea se prepară într-un timp mai scurt datorită marinadei cu Kiwi. Dacă ai timp, lasă bucata dorită în vin roșu sau alb alături de diverse condimente. Mulți preferă să pună aici și bucăți mari de ceapă și usturoi.

Din acest lichid poți face un sos în toată regula sau îl poți pune cu totul într-o tavă înaltă la cuptor. Dacă vrei o carne suculentă și care să se desprindă imediat de pe os, lasă-o la foc mediu preț de 2 ore și jumătate sau chiar 3 ore, cel puțin.

Aceasta se va topi pur și simplu în gură atunci când o vei gusta. De obicei, ea se servește cât mai simplu posibil. Poți să o consumi cu câteva legume trase la tigaie sau făcute tot la cuptor ori fripte sau fierte. Piureurile sunt și ele o opțiune fantastică!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI