Secretul celui mai bun cheesecake din lume. Rețeta „La Vina“ este atât de simplă

Secretul celui mai bun cheesecake din lume. Rețeta „La Vina“ este atât de simplă

Cheesecake-ul nu doar că este una dintre cele mai gustoase prăjituri, dar este și foarte ușor de făcut. „La Vina“, recunoscut drept cel mai bun cheesecake din lume, poate reprezenta alegerea perfectă atunci când vrei să-i impresionezi pe meseni, sau pur și simplu să te bucuri de savoarea unui desert rapid. Ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare, în continuare.

Secretul celui mai bun din lume

Astăzi vă vom face cunoscută rețeta celui mai bun cheesecake, care, deși poate nu pare, se prepară în mai puțin de 15 minute. Lista ingredientelor este și ea cât se poate de simplă, astfel că nu va trebui să alergi după arome sau mirodenii sofisticate. Ingredientele care stau la baza acestei rețete se regăsesc, cel mai probabil, în bucătăria ta deja. 

Cheesecake-ul cunoscut sub denumirea „La Vina“ a fost votat drept cel mai bun cheesecake din Spania în anul 2018, devenind extrem de popular de atunci și până acum. Premiul a fost obținut de „Restaurante La viña en San Sebastián“.

Restaurantul amintit face de mai bine de 28 de ani cheesecake-uri, câștingând numeroase premii cu acest desert. „La Vina“ face și astăzi furori pe internet, rețeta ajungând chiar și în țări precum Turcia sau Japonia.

Citește și: Cel mai bun cheesecake fără coacere din 2022. Rețeta asta e la mare căutare

Rețeta „La Vina“ este atât de simplă

Prăjitura cântărește aproximativ 2 kilograme, însă noi vă vom prezenta rețeta pentru opt persoane. Dacă nu te-am convins până acum s-o încerci, așteaptă să vezi pașii, pentru că această minunăție e gata în mai pușin de 15 minute.

INGREDIENTE:

  • 570 de grame cremă de brânză Philadelphia;
  • 280 ml smântână;
  • 230 de grame de zahăr;
  • 15 grame de făină;
  • 4 ouă.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se bate crema de brânză cu un tel pentru a fi mai cremoasă.
  2. În continuare, se adaugă zahărul și ouăle și se amestecă până se obține o bază uniformă. Atenție, însă! Amestecul nu trebuie bătut în exces, pentru că devine prea aerat.
  3. Se adaugă smântâna și făina în ploaie și se amestecă până ce nu mai există deloc cocoloașe. Dacă, totuși, au mai rămas, i se poate da o atingere cu mixerul de mână, dar doar pentru a îndepărta cocoloașele de făină.
  4. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă de 15 cm în diametru.
  5. Se toarnă amestecul în tavă și se dă cheesecake-ul la cuptorul încins la 200ºC pentru aproximativ 40 de minute (pentru centrul cremos) sau 55 de minute (pentru gătit complet), după preferințe.

Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI