Cum folosești Revolut în Bulgaria. Ce comisioane plătești când scoți bani de pe card la vecini

Cum folosești Revolut în Bulgaria. Ce comisioane plătești când scoți bani de pe card la vecini
Cum folosești Revolut în Bulgaria.

Cum folosești Revolut în Bulgaria. Ce comisioane plătești când scoți bani de pe card acolo. Sutele de turiști români, posesori de carduri Revolut, care au ales să-și facă vacanța în Bulgaria sau oricare alt loc de pe mapamond nu ar trebui să uite principalele reguli de folosire a acestor tip de carduri.

Cum folosești Revolut în Bulgaria

Un reprezentant Revolut a oferit cele mai bune sfaturi în materie și pentru a evita, spre exemplu, să faci o investiție serioasă în leva, în concediul pe care ți l-ai fixat de mult.

„Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să nu uiți că e mai bine să folosești cardul Revolut pentru plata cu POS-ul, decât să-l folosești ca pe oricare alt card de tip bancar și să extragi bani din ATM-uri.

În acest din urmă caz, regula e cea pe care o aplici și în România. Pe scurt, vei avea parte de retrageri fără comision de la bancomat, dar nu mai mult de cinci sau a căror valoare totală este egală cu suma de 800 de lei per lună.

Dacă vei extrage din prima încercare 800 de luni, atunci nu mai e vorba de alte retrageri fără plata unor comisioane. Iar comisionul care se aplică e cel de 2% din suma retrasă.

Sau maxim cinci lei, per fiecare operațiune de acest tip”, a precizat Luiza Domnișoru, director de Comunicare Revolut România pentru IMPACT.RO.

Reprezentantul Revolut România a afirmat că recomandă cu tărie utilizarea cardurilor în sistemul plăților interbancare, deoarece în aceste cazuri nu apar comisioane de tipul celor reținute în cazul în care alimentezi portofelul cu bani de la ATM-uri.

„Cardurile Revolut indică cursurile de schimb valutar real, fiindcă primim informații pe acest subiect de la surse independente și foarte credibile.

Ca atare, fiecare posesor de asemenea card poate vedea cursul de schimb valutar în aplicația Revolut înainte de efectuarea unui schimb sau a unui transfer bancar care implică un schimb și poate lua astfel cea mai bună decizie pentru el în funcție de datele primite”, a mai spus Luiza Domnișoru.

Peste două milioane de clienți în România

Specialistul a mai indicat și faptul că ulterior efectuării schimburilor bancare, cardurile îți arată și comisioanele percepute pentru fiecare tranzacție de acest tip efectuată.

Revolut are în România cu peste două milioane de clienți. Conform unui recent sondaj realizat de cei de la Revolut, 26% dintre români au decis anul acesta să-și facă vacanța în străinătate.

Alte șapte procente din totalul celor intervievați au hotărât să meargă în diverse locuri din România și din afara țării. Conform aceluiași studiu, suma medie pe care românii au luat-o în calcul pentru a o cheltui în vacanța din 2022 se ridică la 2.894 de lei per persoană.

Urmăriți Playtech.ro și pe