Cum fierbi carnea rapid, de fapt. Cele mai tari trucuri ale bucătarilor iscusiți

Cum fierbi carnea rapid, de fapt. Cele mai tari trucuri ale bucătarilor iscusiți
Cum fierbi carnea rapid

Există un truc pentru ca carnea tare să se fiarbă mai repede, iar acest truc este cunoscut doar de bucătarii iscusiți.

Cum fierbi carnea rapid, de fapt

Astfel, ca să grăbești fierberea, trebuie să pui în oală o linguriță inoxidabilă, alături de un păhărel de țuică ori de o linguriță de zahăr. Țuica o să se evapore înainte de a-și lăsa aroma în apă. După ce carnea devine moale, lingurița inoxidabilă se scoate, apoi se adaugă și legumele. Însă, la fel de bine se poate adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală, atunci când apa fierbe.

Și legumele pot fi decongelate cu ajutorul bicrabonatului de sodiu, dacă adaugi două lingurițe din acest praf. Alimentul va fi gata de gătit în numai câteva minute.

Trucuri pentru a găti carnea de pui

Deși gătitul cărnii de pui poate fi considerată o chestiune aparent simplă, pentru ca mâncarea să fie mai gustoasă, trebuie să ții cont de anumite trucuri culinare. Aceste trucuri culinare se referă la tăiere, procesare și gătire a găinilor.

Este bine, deci, să tai carcasa imediat înainte de gătire, întrucât carnea de pasăre adultă se gătește rareori uniform. Procesul de gătire se face astfel în mai multe etape.

Se spală carnea cu grijă, se usucă și se așază cu spatele pe suprafața de lucru. Se face o tăietură de-a lungul liniei de creastă, în așa fel încât cuțitul să se sprijine pe oase. Se încarcă apoi carcasa din jurul picioarelor. Dacă ai ajuns în zona femurului, se răsucesc picioarelor și se taie simultan carnea la punctele de atașare. Tăierea suplimentară a picioarelor se face prin împărțirea coapselor în șolduri și picioare. Se taie pielea de pui împreună cu carnea de pe ambele părți ale pieptului, pentru ca cuțitul să ajungă la oasele subțiri. Se taie și se separă de carcasă.

Se taie și aripile capturând un strat mic al sternului. Se taie capetele de pe aripi, însă nu trebuie aruncate, întrucât pot fi utile pentru supă de fierbere.

Cât timp se fierbe puiul

În ce privește timpul de fierbere, ea se fierbe până ce carnea este complet fiartă.

1 oră – pui întreg;
15-20 de minute – file de prăjit;
Va dura 30 de minute pentru a sări peste carne;
40 de minute – pui broiler mic;
3 ore – o pasăre veche.

De menționat este că în funcție de mărimea puiului, timpului de gătire poate să varieze. Este importantă starea cărnii înainte de gătit, congelată ori proaspătă. Ca să se determini în mod corect când o pasăre este fiartă, poți să o împingi ușor cu furculița. Dacă dispozitivul acesta perforează cu ușurință carcasa și apar sucuri, ea poate fi cosnumată sau utilizată pentru pregătirea ulterioară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI