29 oct. 2020 | 13:35

Cum faci sos libanez de usturoi. Ingredientul surpriză care îl face de nota 10

Știri generale
Cum faci sos libanez de usturoi. Ingredientul surpriză care îl face de nota 10
Aceasta este reţeta celui mai bun sos libanez de usturoi

Fie că vorbim despre hummus, baba ghanoush, celebra salată tabbouleh sau falafel, preparatele libaneze au mare succes în rândul românilor. Să nu mai vorbim despre carnea pregătită în atâtea feluri şi care merg de minune cu sosul libanez de usturoi. Iată cum îl poţi face acasă şi care este ingredientul surpriză!

Reţeta celui mai bun sos libanez de usturoi

Bucătăria libaneză a câştigat, în ultimii ani, mulţi admiratori şi în România, mai ales că preparatele tradiţionale sunt uşor de făcut, dar şi delicioase. Sosurile şi condimentele folosite aduc o savoare aparte, iar carnea pregătită în moduri diferite este fără egal.

Unul dintre cele mai cunoscute sosuri este cel de usturoi. Puţini sunt, însă, cei care reuşesc să îl facă exact “ca la el acasă”. Nici măcar în restaurantele cu specific din România nu îl găseşti întotdeauna preparat aşa cum trebuie. Conform bucătarilor, ingredientul secret de care mulţi nu ştiu este apa cu gheaţă. Deşi pare nesemnificativă, apa rece îi oferă sosului o consistenţă pufoasă, aerată.

Iată ingredientele necesare pentru cea mai bună reţetă de sos libanez de usturoi:

  • 5 căţei mari de usturoi, curăţaţi
  • 1 albuş mare
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ½ linguriţă sare
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de apă cu gheaţă.
Aceasta este reţeta celui mai bun sos libanez de usturoi. Nici în restaurante nu găseşti aşa ceva

Aceasta este reţeta celui mai bun sos libanez de usturoi. Nici în restaurante nu găseşti aşa ceva

Cum se prepară sosul libanez de usturoi

Căţeii de usturoi se taie felii şi se pun într-un blender alături de sare, suc de lămâie şi o lingură de ulei. Acestea se mixează până se obţine o pastă. Apoi, se adaugă albuşul şi câte puţin ulei. Se mixează încă 1 minut (cu pauză la jumătatea timpului). Când se termină uleiul de turnat, se pune şi apa rece şi se mai amestecă bine încă 30 de secunde. Consistenţa finală trebuie să fie ca cea de maioneză.

Sosul se păstrează într-un recipient acoperit cu un capac la frigider şi poate fi consumat în decurs de maximum 24 de ore. Indiferent că alegi să îl consumi alături de o fritptura de miel, de pui, de un peşte la cuptor, de nişte şniţele sau aripioare picante, sosul libanez de usturoi dă o savoare specială oricărui fel de mâncare.

De asemenea, nu uita să pui pe masă şi cunoscutele lipii libaneze. Acestea se prepară din ingrediente simple, precum făină, apă, drojdie, sare şi puţin ulei vegetal. Sunt uşor de preparat, dar de nelipsit de la un festin cu specific libanez.

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Noi reguli pentru comerțul cu mașini. Cum vor fi afectați românii
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Decizie pentru românii cu buletin. NU te mai obligă nimeni să declari din 2025
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro