Cum faci săpun degresant acasă folosind Cola. Ingredientele sunt ieftine și deja le ai

Cum faci săpun degresant acasă folosind Cola. Ingredientele sunt ieftine și deja le ai

Atunci când gătești zilnic, vasele și ustensilele pe care le folosești se îngreunează din cauza grăsimii, care se prinde de ele în timp, lucru perfect normal. Din fericire, de multe ori soluția de găsește chiar în bucătăria noastră, astfel că parcurgând acest articol vei descoperi cum să faci un săpun degresant puternic cu ingrediente pe care le ai la îndemână. Așa poți îndepărata ușor murdăria veche!

Cum faci săpun degresant acasă folosind Cola

Murdăria veche și lipicioasă poate fi îndepăratată mai simplu decât credeai, folosind un săpun degresant puternic pe care îl poți obține cu ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă. Unul dintre remediile cele mai eficiente pentru îndepărtarea murdăriei încorporate în bucătărie este reprezentat de combinația puternică dintre Cola și bicarbonat de sodiu.

Acest truc poate fi folosit pentru diverse rutine de curățare a gospodăriei și mai ales pentru îndepărtarea grăsimii. Cola, o băutură carbogazoasă formată acid carbonic și fosforic, ajută chiar și la îndepărtarea celor mai dificile pete de pe haine, albește gresia și faianța din baie și ajută la îndepărtarea murdăriei și a ruginii din cuptor.

Așadar, uită de produsele de curățare costisitoare din supermarket, dar și de spălarea excesivă a vaselor. Substanțele chimice din această băutură vor face treaba în locul tău! Astfel, vei curăța vasele ți tigăile arse fără efort, acestea devenind din nou sclipitoare.

Cum să obții un săpun degresant puternic pentru a îndepărta murdăria veche:

INGREDIENTE:

  • o doză de cola;
  • 200 de grame de săpun de rufe;
  • două linguri de bicarbonat de sodiu;
  • două căni de apă;
  • 100 ml oțet alb.

Citește și: Ingredientul din bucătărie la fel de util ca bicarbonatul de sodiu. Poate să desfacă și noduri sau să curețe grăsimea!

Ingredientele sunt ieftine și deja le ai

Începeți prin a mărunți săpunul și puneți-l într-un recipient. Adăugați cele două linguri de bicarbonat de sodiu, doza de cola, cele două căni de apă și oțetul alb.

Amestecați foarte bine toate ingredientele în timp ce încălziți amestecul la foc mic. Când acesta începe să fiarbă, opriți focul și lăsați-l să se răcească.

Turnați amestecul în mai multe recipiente, până ce compoziția se solidifică. Odată ce este tare, aceasta va elibera un fel de zer. Scoate-ți lichidul din recipiente și aruncați-l.

Pentru a utiliza acest degresant puternic, trebuie doar să luați buretele, să puneți apă pe el și să frecați amestecul solid. Acum, detergentul e gata!