Cum scapi rapid și ușor de grăsimea arsă din tavă. Metoda simplă cu bicarbonat de sodiu care funcționează de minune

Cum scapi rapid și ușor de grăsimea arsă din tavă. Metoda simplă cu bicarbonat de sodiu care funcționează de minune
Cum scapi rapid si usor de grasimea arsa din tava. Metoda simpla cu bicarbonat de sodiu care functioneaza de minune

Ai gătit mâncăruri bogate în calorii și ai folosit ulei pe măsură, iar acum cauți o soluție rapidă pentru a curăța grăsimea arsă din tavă. Gospodinele au dezvăluit cel mai mare truc al lor. Cum scapi de murdărie folosind bicarbonatul de sodiu. Funcționează de minune

Cum scapi rapid și ușor de grăsimea arsă din tavă

După ce gătim diverse feluri de mâncare la cuptor, corvoada de a încerca să scoatem petele de grăsime arsă de pe tavă este cu adevărat dificilă. Cu toate acestea, iată că există un truc care te ajută în doar câteva minute.

Cu toții știm cât de greu este să redăm luciul unei tăvi de cuptor, după ce aceasta a fost utilizată în exces și supusă unor temperaturi extreme. Așadar, cum scăpăm de grăsimea arsă din tavă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, ingredientul minune din orice bucătărie? Simplu.

Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână un pliculeț de bicarbonat de sodiu și câteva linguri de oțet. Aceste ingrediente puse împreună fac miracole pentru gospodăria ta. Specialiștii te sfătuiesc să presari bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafață a tăvii murdare de grăsime arsă.

În continuare vei turna o cană de apă fierbinte și un sfert de cană de oțet în tavă. Lași totul preț de câteva minute, iar după un sfert de oră vei vedea particulele de grăsime cum se desprind de fundul tăvii.

Alte trucuri care ajută la îndepărtarea grăsimii din tavă

Deși trucul cu oțet și bicarbonat și sodiu funcționează de fiecare dată, se întâmplă, uneori, să nu ai aceste ingrediente la îndemână. Prin urmare, un alt secret prin care poți scăpa de grăsimea arsă de pe fundul tăvii este cu ajutorul unor cuburi de zahăr.

Tot ce trebuie să faci este să înmoi tava cu grăsime în apă fierbinte și detergent de vase. Elimină lichidul din tavă. La final, ia câteva cuburi de zahăr și freacă-le de suprafața tăvii până când grăsimea se va dizolva. Rezultatul este garantat.

Rubarba este și ea foarte folosită de gospodinele pentru a scăpa de grăsimea din tigăi și tăvi. Trucul funcționează în felul următor: se fierbe rubarba într-o tigaie sau tavă arsă timp de 10 minute, apoi fructul se îndepărtează, iar vasul se curăță rapid.

În cazul în care nu ți-a zis nimeni până acum, grăsimea arstă din tavă poate fi scoasă și prin Metoda bilei de aluminiu. Pune-ți mănuși de protecție, apoi ia niște folie de aluminiu și formează o bilă. Se pun apă fierbinte și detergent de vase, apoi se lasă 30 de minute. Se freacă tava cu bila de aluminiu.