Cum se curăță corect o tigaie arsă. Trucul secret pe care-l cunosc gospodinele

Cum se curăță corect o tigaie arsă. Trucul secret pe care-l cunosc gospodinele
Cum curăță gospodinele o tigaie arsă

O tigaie arsă, pentru mulți dintre noi pare foarte greu de salvat. Însă, dacă tigaia este din ceramică, oțel inoxidabil sau aluminiu, există soluții pentru a o curăța. În continuare vă prezentăm cum puteți curăța spatele tigăii printr-o metodă simplă.

Cum se curăță corect o tigaie arsă

Pentru aceasta metodă nu avem nevoie de substanțe chimice, cum ar fi produse pentru curățarea cuptorului. Produsele naturale de curățare vor fi eficiente pentru a degresa ustensilele de bucătărie.

Dacă arsura de pe spatele tigăii nu este bine instalată, nu este nevoie de perie de sârmă. Frecarea reziduurilor cu coajă de lămâie este foarte eficientă. Totodată, se poate presăra praf de copt pe suprafața care necesită curățare. Apoi pulverizăm cu apă și lăsam să acționeze timp de aproximativ 10 minute, după care frecăm cu un burete înmuiat în apă.

Cum curățăm fundul ars al tigăii cu ketchup

Ketchup-ul este foarte bun pentru strălucirea cuprului sau alamei și pentru eliminarea ruginii. Aciditatea roșiilor și a altor ingrediente pe care acest sos le conține, face toată diferența la arsurile încăpățânate. Este nevoie doar să aplicați un strat de ketchup, îl lăsați să stea aproximativ 30 de minute, după care frecați cu un burete.

Bicarbonat de sodiu

Un strat generos de bicarbonat de sodiu poate elimina aceste pete. Pentru această metodă trebuie să presărați un strat generos și pulverizați cu apă. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute înainte de frecare. Dacă tigaia este prea arsă și metoda nu funcționează, îl puteți amesteca cu peroxid de hidrogen și o picătură de săpun de vase.

Gospodinele folosesc acest truc pentru a curăța tigaia arsă
Gospodinele folosesc acest truc pentru a curăța tigaia arsă

Sare pentru curățarea fundului unei tigăi arse

Sunt mai multe moduri prin care sarea poate fi folosită pentru a salva spatele unei tigăi. Puteți amesteca sarea mai întâi cu zahărul și aplicați totul pe zona care trebuie curățită, în prealabil umezita. Apoi stropim cu apă și o lăsam să acționeze aproximativ 30 de minute înainte de a o freca cu un burete umezit.

De asemenea, se poate aplica un strat de sare și pulveriza oțet alb peste. Apoi se lasă să acționeze. După ce a acționat, frecați și clătiți bine. Nu trebuie să ezitați să frecați bine, având grija sa nu zgâriați tigaia. Ca un ultim sfat, se poate înmuia un burete în apa caldă. Apoi se pune o picătura de detergent și se presară cu sare fină. Nu vă rămâne acum decât să frecați, potrivit Bzi.ro.