21 nov. 2020 | 21:02

Cum faci salată de vinete pufoasă. Greșeala pe care toți românii o fac atunci când coc leguma

News
Cum faci salată de vinete pufoasă. Greșeala pe care toți românii o fac atunci când coc leguma
Salata de vinete pufoasa

Salata de vinete este un preparat delicios, preferat, în mod cert de către toți membrii familei. Dar, pentru a face o salata de vinete delicioasă, trebuie să ții cont de anumite sfaturi.

Cum faci salată de vinete pufoasă

Salata de vinete poate fi extrem de pufoasă și fină, însă trebuie să știi secretul care constă în două etape imporatnte: depinde cum coci vinetele, dar și trebuie să faci ca salata să fie cât mai moale și cât mai pufoasă. Iată, așadar, ce reguli trebuie să respecți și ce greșeli trebuie să eviți atunci când prepari salata de vinete.

În primul rând, trebuie să alegi cu grijă vinetele. Se aleg vinete coapte, de culoare aproape neagră. Ideal ar fi ca vinetele să fie de mărime mijlocie, pufoase și lucioase. De asemenea, dacă locuiești la casă și poți coace vinetele pe un grătar, afară, este foarte bine. Dacă nu ai această posibilitate, atunci vinetele pot să fie coapte la cuptor pe o tablă subțire, direct pe ochiul aragazului.

Cum să eviți gustul amar al vinetelor

În plus, gustul amar al vinetelor poate să fie evitat dacă le lași la stors suficient de mult timp. Iar dacă poți să le pregătești de seara, cu atât mai bine! Însă pca miezul să rămână cât mai deschis la culoare, vinetele terbuie curățate cât timp sunt fierbinți.
Vinetele trebuie bătute bine de tot. Pentru asta este important să folosești un bătător din lemn special conceput pentru a toca vinetele.

Apoi, atunci când prepari maioneza, ea trebuie să fie făcută cu ouă de casă. În afara faptului că sunt mai sănătoase, ele le vor oferi un aspect mai plăcut. În plus, nu uita să folosești cu încredere mixerul. Acesta le va face pufoase și cremoase, fără însăsă lase în textură fibre sau sâmburi. Un al truc de care poți ține cont pentru un gust deosebit în maioneză este acela de a stoarce și puțină zeamă de lămâie. De asemenea, tot zeamă de lămâie se mai poate pune și atunci când se amestecă vinetele coapte în blender. În ce privește ceapa, aceasta se mărunțește cât mai mult.

Beneficiile vinetelor

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Ele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Ori că le consumi pe grătar, coapte, ori prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale. Poate nu știai, dar vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. De asemnea, conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând apariţia cancerului de colon.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro