Salata de vinete este un preparat delicios, preferat, în mod cert de către toți membrii familei. Dar, pentru a face o salata de vinete delicioasă, trebuie să ții cont de anumite sfaturi.
Salata de vinete poate fi extrem de pufoasă și fină, însă trebuie să știi secretul care constă în două etape imporatnte: depinde cum coci vinetele, dar și trebuie să faci ca salata să fie cât mai moale și cât mai pufoasă. Iată, așadar, ce reguli trebuie să respecți și ce greșeli trebuie să eviți atunci când prepari salata de vinete.
În primul rând, trebuie să alegi cu grijă vinetele. Se aleg vinete coapte, de culoare aproape neagră. Ideal ar fi ca vinetele să fie de mărime mijlocie, pufoase și lucioase. De asemenea, dacă locuiești la casă și poți coace vinetele pe un grătar, afară, este foarte bine. Dacă nu ai această posibilitate, atunci vinetele pot să fie coapte la cuptor pe o tablă subțire, direct pe ochiul aragazului.
În plus, gustul amar al vinetelor poate să fie evitat dacă le lași la stors suficient de mult timp. Iar dacă poți să le pregătești de seara, cu atât mai bine! Însă pca miezul să rămână cât mai deschis la culoare, vinetele terbuie curățate cât timp sunt fierbinți.
Vinetele trebuie bătute bine de tot. Pentru asta este important să folosești un bătător din lemn special conceput pentru a toca vinetele.
Apoi, atunci când prepari maioneza, ea trebuie să fie făcută cu ouă de casă. În afara faptului că sunt mai sănătoase, ele le vor oferi un aspect mai plăcut. În plus, nu uita să folosești cu încredere mixerul. Acesta le va face pufoase și cremoase, fără însăsă lase în textură fibre sau sâmburi. Un al truc de care poți ține cont pentru un gust deosebit în maioneză este acela de a stoarce și puțină zeamă de lămâie. De asemenea, tot zeamă de lămâie se mai poate pune și atunci când se amestecă vinetele coapte în blender. În ce privește ceapa, aceasta se mărunțește cât mai mult.
Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Ele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Ori că le consumi pe grătar, coapte, ori prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale. Poate nu știai, dar vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. De asemnea, conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând apariţia cancerului de colon.