Cum se coc corect vinetele la aragaz. Secretul pe care trebuie să-l afle toate gospodinele

Cum se coc corect vinetele la aragaz. Secretul pe care trebuie să-l afle toate gospodinele
Cum se coc corect vinetele la aragaz. Secretul pe care trebuie să-l afle toate gospodinele

Salata de vinete este un deliciu al verii, dar pentru prepararea trebuie avută răbdare. Coacerea vinetelor durează și poate fi chinuitoare dacă afară este cald. În plus, curățarea este migăloasă, la fel și timpul de scurgere. Iată cum trebuie să coacem corect vinetele pentru ca produsul final să fie delicios.

Cum se coc corect vinetele la aragaz

Pentru a fi bune de consum, vinetele trebuie să aibă un aspect lucios, să fie proaspete, pufoase, grele, dar și cu o codiță fermă. Ele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se pun la copt pe o tablă subțire, direct pe ochiul de aragaz. Secretul pentru a nu pocni este că vinetele se înțeapă în prealabil, din loc în loc, cu o scobitoare.

Vinetele se coc la flacără mare, altminteri, atunci când sunt curățate vor avea o culoare negricioasă. Pentru a testa dacă sunt coapte, ele se presează cu mâna. Acestea trebuie să fie moi pe toate laturile, ca și cum ar fi desumflate.

Vinetele odată coapte, se curăță imediat ce au fost luate de pe foc, tot pentru a-și menține culoare. Trebuie să țineți un bol cu apă rece la îndemână în timp ce le curățați.

Apoi, vinetele se trec prin jetul de apă și se lasă apoi la scurs pe un tocător de lemn într-o poziție înclinată. Se lasă la scurs cel puțin 1-2 ore.

Metode de a coace vinetele

Apoi, spălate și uscate, vinetele se așază în tava de cuptor, pe hârtie de copt. Se mai înțeapă din loc în loc și se lasă în cuptor cel puțin 50 de minute, în funcție de mărime.

Se testează tot prin presare, apoi se lasă puțin la răcit. În acest caz, se poate folosi o altă metodă de curățare, și anume, se taie codița, se taie vinetele pe jumătate, pe lung, iar cu ajutorul unei linguri se scobește conținutul. Vinetele se pun la scurs peste noapte cu un praf de sare deasupra.

De asemenea, mai există o metodă de coacere corectă a vinetelor, dar de data aceasta în oală. După ce se spală vinetele și se zvântă, se curăță de coajă și se taie în sferturi, de preferat pe lung. Se pun în oală cojile de vinete, cu partea colorată în jos. Apoi se pun vinetele. Se pune capacul și un prosop peste capac pentru a nu permite să iasă fumul. Se lasă circa 10 minute la foc iute, apoi se dă la mediu pentru aproximativ 20 de minute. Nu se va pune apă în oală. Vinetele vor fi coapte și moi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI