Cum faci acasă cel mai bun drob de miel. Secretul să iasă delicios

Cum faci acasă cel mai bun drob de miel. Secretul să iasă delicios
Cum faci acasă cel mai bun drob de miel. Secretul să iasă delicios

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștini din drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, iar ca dulciuri se servesc pască cu brânză și stafide și cozonac. Alături de aceste bucate, pe masă stau falnic și ouăle roșii. Pentru noi, sacrificarea mielului de Paște seminifică jertfa lui Hristos pentru salvarea neamului omenesc, așa că preparatele din carnea animalului sfânt vor fi prezente mereu de Înviere.

Rețetă de drob de miel

Din punctul unora de vedere, obiceiul sacrificării acestui animal ar fi fost specific păstorilor din Orient care se mutau din loc în loc alungați de secetă. Ei omorau un miel înainte de plecare, având credința că vor fi feriți în acest fel de spiritele rele, în timpul călătoriei. Cu sângele animalului ungeau stâlpii și bețele de la corturi.

În plus, și la evrei sacrificarea mielului are o semnificație importantă. În cartea Facerii, Dumnezeu îi cere lui Avraam să își omoare singur fiul, pe Isaac, pe altar, pentru ca în momentul culminant să îi ofere acestuia un berbecuț.

Ingrediente:

  • 600 g organe de miel sau porc
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • 2 felii de paine inmuiate si stoarse
  • o legatura buna de verdeata (patrunjel, marar)
  • 1-2 oua crude

În plus:

  • 3-4 ore fierte tari
  • prapure
Mod de preparare:

Taie măruntaiele și pune prapurele într-un castron cu apă, apoi păstrează-l la rece până îi vine rândul. Taie rondele partea albă a cepei și usturoiul, alege o cratiță, pune puțin ulei în ea și răstoarnă legumele acolo. Acoperă cu un capac și lasă la înăbușit ceapa și usturoiul timp de 3-4 minute. Pune inima, plămânii și splina și amestecă bine, apoi lasă la călit preț de 6-8 minute, cu capacul pus pe întredeschis.

Pune acum și rinichii și ficatul și lasă pe foc 10 minute, cât să scadă un pic, iar carnea să fie pătrunsă. Pune în final și cozile verzi de ceapă și usturoiul și lasă-le să se întrepătrundă cu carnea. Asezonați și mărunțiți totul cu ajutorul unei mașini de tocat sau la cuțit. Spargeți peste două ouă, puneți verdeața proaspăt tocată și amestecați bine.

Puneți prapurele într-o tavă, compoziția peste, ouăle fierte în mijloc, încă o bucată de prapure și dați la cuptorul preîncins la 180 de grade. Drobul trebuie copt între 40 și 50 de minute sau în funcție de puterea cuptorului.