Cum faci gem de ananas. E cel mai delicios desert pe care îl poți da copilului tău

Cum faci gem de ananas. E cel mai delicios desert pe care îl poți da copilului tău
Cum faci gem de ananas. E cel mai delicios desert pe care îl poți da copilului tău (2)

Uită de clasicul gem de la bunica, făcut în casă după rețeta tradițională, și optează pentru gem de ananas. Este un desert delicios și merge de minune pe biscuiți, pentru copilul tău, sau întins pe pâine prăjită cu unt, ca umplutură la clătite și, de ce nu, ca ornament turnat peste un tort !

Cum faci gem de ananas din 3 ingrediente

Pentru această rețetă delicioasă ai nevoie doar de 3 ingrediente care nu sunt foarte scumpe. Și anume:

  • 600 g ananas
  • 500 g zahăr
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cum faci gem de ananas
Cum faci gem de ananas. E cel mai delicios desert pe care îl poți da copilului tău

1. Se curăță ananasul, se spală și se taie cubulețe, dacă e proaspăt, de la piață. Dacă e ananas din conservă, ai grijă să îl storci de zeamă.
2. Se trec cubulețele prin blender cât să se mărunțească, dar să și rămână bucățele întregi.
3. Se pune ananasul la fiert cu tot cu zahăr, se lasă la foc mic și se amestecă periodic. Gemul de ananas trebuie să fiarbă aprox. 70 de minute sau până când se desprinde de pe lateralul cratiței în care gătești. Dacă se formează o bilă rotundă din el, e gata pentru a fi luat de pe foc, informeaza rețetepractice.ro.
4. Se sterilizează 3-4 borcane, se usucă bine și se toarnă gemul de ananas în ele. Pune-le capacul și întoarce-le invers, apoi înfăsoară fiecare borcan în ziare sau șervețele de hârtie, după preferințe.
5. Nu atinge borcanele până când nu s-au răcit complet. Pune-le în cămară, înfășurate în ziar și consumă când dorești. Poftă bună!

Ananasul, aliatul perfect pentru slăbit

Dacă cei mai mulţi nutriţionişti atenţionează asupra consumului de frute în perioada în care dorim să slăbim, ananasul este o excepţie. Motivul? Acesta accelerează arderea grăsimilor şi este un bun diuretic. De asemenea, dieta cu ananas este o opţiune bună dacă vrei să slăbeşti câteva kilograme şi totodată să-ţi detoxifici organismul.

Să mai precizăm că o ceaşcă de ananas conţine peste 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A?! Aceste vitamine protejează celulele sănătoase şi vindecă celulele deteriorate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI