Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară

Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară
Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară.

Trebuie neapărat să încerci această rețetă de prăjitură cu mere. Este preparată după rețeta bunicii fiind un preparat extrem de delicios. Aromele acesteia ne duc cu gândul la copilărie și la gustul de odinioară.

Desert răcoritor de vară – rețetă de prăjitură delicioasă cu mere

Această prăjitură poate fi făcută și cu brânză, dovleac sau prune, fiind la fel de delicioasă. Dacă pașii din rețetă se vor respecta întocmai, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. Vă veți îndrăgosti de această prăjitură cu mere, atât voi cât și ceilalți membri ai familiei sau invitații.

Această rețetă de prăjitură este inspirată de pe site-ul https://ea.md și pentru a fi preparată este nevoie de următoarele ingrediente, pentru a obține o tavă cu prăjitură care are dimensiunile de 25 cm/30 cm.

Ingredientele necesare pentru prepararea prăjiturii cu mere:

  • 2 ouă întregi
  • 9 linguri zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faină
  • 1 praf de copt.

Ingrediente folosite pentru prepararea umpluturii :

  • 1 kg de mere (aproximativ 6 mere),
  • zahăr după gust
  • scorțișoară.

Modul de preparare al prăjiturii cu mere

Se va începe prepararea prăjiturii cu mere prin mixarea celor două ouă întregi. Peste ele se adaugă cele 9 linguri de ulei și se mixează până se incorporează. În alt bol se amestecă cele 12 linguri de făină cu praful de copt, care se adaugă peste amestecul precedent, alternând cu cele 9 linguri de lapte.

Pasul următor este pregătirea merelor. Acestea se curăță și se dau pe răzătoare. Apoi se călesc alături de zahăr, care se adaugă după gust, până când scade sucul pe care-l lasă. La călit se adaugă puțină scorțișoară, aproximativ jumătate de linguriță, apoi se lasă să se răcorească.

Coacerea prăjiturii cu mere

Se pregătește tava în care se va coace prăjitura. Se va alege o tavă care să corespundă cu aproximație dimensiunilor 25 cm/3- cm. Astfel, tava se va tapeta cu hârtie pentru copt sau cu unt. Se toarnă jumătate din aluat și se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10-12 minute, la 180 de grade Celsius, la foc potrivit. După cele 10-12 minute, se scoate și se pune amestecul de mere călite. Deasupra se va turna restul de aluat și se mai coace pentru încă aproximativ 40 de minute.

Când este gata se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Apoi se pudrează cu zahăr pudră. Se taie doar atunci când este răcită complet. Este atât de bună, încât a doua oară o veți face cu siguranță într-o tavă mai mare, dublând cantitățile.

Prăjitură cu mere.
Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI