13 aug. 2020 | 19:29

Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară

Știri generale
Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară
Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară.

Trebuie neapărat să încerci această rețetă de prăjitură cu mere. Este preparată după rețeta bunicii fiind un preparat extrem de delicios. Aromele acesteia ne duc cu gândul la copilărie și la gustul de odinioară.

Desert răcoritor de vară – rețetă de prăjitură delicioasă cu mere

Această prăjitură poate fi făcută și cu brânză, dovleac sau prune, fiind la fel de delicioasă. Dacă pașii din rețetă se vor respecta întocmai, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. Vă veți îndrăgosti de această prăjitură cu mere, atât voi cât și ceilalți membri ai familiei sau invitații.

Această rețetă de prăjitură este inspirată de pe site-ul https://ea.md și pentru a fi preparată este nevoie de următoarele ingrediente, pentru a obține o tavă cu prăjitură care are dimensiunile de 25 cm/30 cm.

Ingredientele necesare pentru prepararea prăjiturii cu mere:

  • 2 ouă întregi
  • 9 linguri zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faină
  • 1 praf de copt.

Ingrediente folosite pentru prepararea umpluturii :

  • 1 kg de mere (aproximativ 6 mere),
  • zahăr după gust
  • scorțișoară.

Modul de preparare al prăjiturii cu mere

Se va începe prepararea prăjiturii cu mere prin mixarea celor două ouă întregi. Peste ele se adaugă cele 9 linguri de ulei și se mixează până se incorporează. În alt bol se amestecă cele 12 linguri de făină cu praful de copt, care se adaugă peste amestecul precedent, alternând cu cele 9 linguri de lapte.

Pasul următor este pregătirea merelor. Acestea se curăță și se dau pe răzătoare. Apoi se călesc alături de zahăr, care se adaugă după gust, până când scade sucul pe care-l lasă. La călit se adaugă puțină scorțișoară, aproximativ jumătate de linguriță, apoi se lasă să se răcorească.

Coacerea prăjiturii cu mere

Se pregătește tava în care se va coace prăjitura. Se va alege o tavă care să corespundă cu aproximație dimensiunilor 25 cm/3- cm. Astfel, tava se va tapeta cu hârtie pentru copt sau cu unt. Se toarnă jumătate din aluat și se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10-12 minute, la 180 de grade Celsius, la foc potrivit. După cele 10-12 minute, se scoate și se pune amestecul de mere călite. Deasupra se va turna restul de aluat și se mai coace pentru încă aproximativ 40 de minute.

Când este gata se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Apoi se pudrează cu zahăr pudră. Se taie doar atunci când este răcită complet. Este atât de bună, încât a doua oară o veți face cu siguranță într-o tavă mai mare, dublând cantitățile.

Prăjitură cu mere.

Rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Un desert răcoritor de vară.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Guvernul schimbă Codul Fiscal. Reguli noi la plata impozitului pe anumite clădiri
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro