Rețetă de gem de caise. Secretul pentru un preparat absolut delicios dezvăluit de Jamila Cuisine

Caisele sunt printre fructele cele mai potrivite pentru a face gem, dulceață sau marmeladă. Sunt aromate, dulci-acrișoare iar gemul lor este extrem de gustos și recomandat pentru multe prăjituri făcute în casă.

Cum sa faci cel mai bun gem de caise

Această rețetă vă va ajuta să vă bucurați de gustul savuros al caiselor pe toată durata anului și vă va cuceri prin aromă, culoare și textură.

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

  • 2,5 kg de caise;
  • 1 kg de zahăr;
  • zeama de la 2 lămâi

Care sunt pașii. Cum sterilizăm borcanele

Spălați caisele bine, de preferat una câte una, pentru a îndepărat eventualele reziduri de pesticide sau impurități. Le scoateți sâmburii și le tăiați în sferturi, după care le adăugați într-o oală încăpătoare, iar peste ele adăugați zahărul și zeama de lămâie. Amestecați puțin, după care așteptați ca fructele să înceapă să fiarbă, iar spuma să se ridice la suprafață. Următorul pas este să adunați spuma formată cu o spumieră, după care lăsați, în continuare, fructele să fiarbă.

Focul trebuie să fie mediu și trebuie să amestecați des. După aproximativ 40 de minute de fiert, gemul este gata.

Acesta trebuie să arate dens și lucios pentru a fi exact cum trebuie. Înainte de a-l pune la borcane, luați gemul de pe foc și lăsați-l să se răcească pentru aproximativ jumătate de oră.

Umplerea borcanelor și sterilizarea lor:

  1. puneți genul în borcane cât încă este cald;
  2. încălziți cuptorul la 100 – 110 grade Celsius în vederea sterilizării lor;
  3. pentru a evita crăparea borcanelor din cauza șocului termic așezați-le în timpul umplerii pe capătul unei lame de cuțit, pe o tavă ori pe o farvurie de metal, care vor prelua o parte din căldura borcanelor;
  4. imediat după umplere așezați-le într-o tavă de metal și dați-le la cuptor pentru 30 de minute;
  5. sterilizate astfel borcanele, gemul va rezista fără probleme chiar și 2-3 ani.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI