22 sept. 2021 | 14:57

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt. Ce truc dă un gust genial aluatului

Utile
Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt. Ce truc dă un gust genial aluatului
Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt.

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz și ce truc dă un gust genial aluatului. Este o variantă foarte simplă și rapidă ca să obții desertul ideal, fiind totodată și o variantă mai sănătoasă.

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt

Sunt multe rețete de clătite, dar cele din faină de ovăz sunt cu adevărat inedite. Acest desert este o alegere foarte bună și nici nu îți vei da seama că lipsește făina clasică din grâu. Iată o rețetă pe care o vei iubi, cu siguranță. Este o variantă mai săracă în calorii, fapt de luat în considerare de cei care sunt la dietă, și are și multe beneficii pentru organism, precum fibrele. Ovăzul dă și multă energie și este și ușor digerabil.

Clătitele cu făină de ovăz sunt foarte bune dacă le servești la micul dejun sau în orice moment al zilei. Însă există un secret. Aluatul este foarte bun dacă-l mănânci cel târziu a doua zi. Gustul de sirop de arțar este foarte bun și le dă clătitelor o savoare aparte. Iată ingredientele și modul de preparare:

140 de g de fulgi de ovăz
50 de g de nuci pecan
o linguriță de scorțișoară
50 de g de nuci românești
un vârf de cuțit de sare
patru linguri de sirop de arțar
două linguri de unt
250 de ml de lapte vegetal (de migdale, soia sau ovăz)
două ouă
10 g de fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru această rețetă delicioasă ai nevoie de un robot de bucătărie, întrucât trebuie să transformi fulgii de ovăz în făină. După ce ai făcut asta, trebuie să pui făina într-un bol. În același vas mai trebuie să adaugi și laptele, ouăle, o lingură de scorțișoară și sarea. Ingredientele se amestecă foarte bine, până se obține o compoziție fină și omogenă. Apoi se trece la coacerea clătitelor. Ca să faci asta ai nevoie de o tigaie antiaderentă pe care să o ungi cu unt. Cu un polonic, se toarnă două linguri din aluat. Ca să coci mai repede clătitele, tigaia se acoperă cu un capac, însă asta nu este obligatoriu.

Mai trebuie avut grijă ca aluatul să se coacă pe ambele părți. Prima parte se va coace în circa 60 de secunde, apoi se întoarce clătita pe partea cealaltă și se mai coace încă 30 de secunde. Aceste clătite se pot servi cu nuci tocate, fulgi de cocos, sirop de arțar și puțină scorțișoară.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Rugăciunea care îndeplinește toate dorințele
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Adio, plăți cu cardul în România. Cu ce le vor înlocui băncile: Oamenii s-au obișnuit
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro