Clătite suflate, moi și extraordinar de pufoase. Care este secretul acestui desert genial japonez

Clătite suflate, moi și extraordinar de pufoase. Care este secretul acestui desert genial japonez
Rețetă pentru clătite suflate japoneze

Un alt mod de a prepara clătitele este cel al japonezilor. Ei au diverse opțiuni de clătite, iar cele care fac acum furori sunt acelea suflate care sunt moi și extrem de pufoase. Cum trebuie să le faci și de ce ingrediente ai nevoie?

Rețetă pentru clătite suflate japoneze

Japonezii preferă dulciurile răcoritoare, nu prea grase, moi și cu texturi cât mai fine. Aceștia au reușit să surprindă de-a lungul timpului cu clătitele extrem de pufoase care au la bază albușul spumă bătut în prealabil și care au o dimensiune finală cu mult mai mare decât cele cu care ne-am obșinuit cu toții.

Iată că altă rețetă de clătite iese în relief acum. Ai nevoie de ingredientele normale și de un extract de vanilie pentru o aromă fină. Esența poate fi schimbată cu oricare este pe placul tău presum cea de: migdale, lămâie, portocale sau rom.

  • Ingrediente

2 ouă
20 ml de lapte
32 g de făină grâu
2 g praf de copt
23 g zahăr
extract de vanilie
unt

Mod de preparare

Separă gălbenușul de albuș și bate întâi gălbenușurile cu 3 picături de extract de vanilie și lapte. Ulterior trebuie să ai grijă ca toate să se omogenizeze perfect. Adaugă făina și praful de copt peste și nu uita ca înainte de acest pas să cerni făina pentru a nu forma cocoloașe.

În alt recipient este nevoie să bați spumă albușurile și să împarți totul în două porții. Combină conținutul celor două castroane și amestecă ușor cu ajutorul unei linguri de lemn jumătate cu jumătate din compoziții.

Pune puțin unt în tigaie și așteaptă să se topească, mai apoi toarnă aluat în forme mici. Lasă totul să se gătească pentru 5 minute cu capacul în sus și întoarce foaia pentru încă 5 minute. Când sunt gata, ai grijă la șocul termic ce ar putea să le scadă din volum.

Aici e nevoie să ai puțină răbdare și să le lași cu capacul pus pentru câteva minute. Pot fi servite cu fel și fel de topping-uri. Este de preferat ca dacă vrei un desert răcoritor să le consumi cu cât mai multe fructe sau siropuri naturale ori dulceață făcută în casă, dar nu din abundență.

Desigur că pofticioșii le preferă cu o porție sănătoasă de ciocolată neagră și un decor de frișcă. Poți să le lași și simple, alături de câteva picături de sirop de arțar care să le îndulcească sau poți să le faci sărate și să adaugi un mix de brânzeturi și mărar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI