Dacă îți plac prunele sau dulcețurile, în general, trebuie să încerci această rețetă de gem de prune. Este foarte simplă și, totodată, foarte delicioasă. Cea mai bună modalitate de a conserva prune pentru următoarele luni de zile este să prepari amestecul dulce în bucătăria ta. Profită la maximum de prunele dulci și coapte, când sunt în vârful sezonului lor. Află în rândurile următoare cum faci cel mai bun gem de prune.
Majoritatea gemurilor și dulcețurilor au două ingrediente de bază: fructele, evident, și zahărul. Adevărul este că la aceste două produse trebuie să mai fie adăugat încă unul, așa-zisul ingredient cheie. Se spune că acesta te poate ajuta să prepari cele mai bune și mai gelatinoase amestecuri dulci pentru iarnă – și pe bună dreptate!
Ingredientul cheie la care am făcut referire este zeama de lămâie. Aceasta nu influențează doar aroma gemurilor sau a dulcețurilor, ci joacă un rol important din punct de vedere al pH-ului. Când spunem pH, vorbim, de fapt, despre modul în care se leagă sau de gelatinizează compoziția.
Când pregătești gemul de prune, începe prin a tăia fructele și a le amesteca cu zahăr. Ulterior, se adaugă și zeama de lămâie și alte ingrediente, în funcție de preferințe. Încearcă și tu acest truc. Cu siguranță, nu vei rămâne dezamăgit(ă). Vezi în rândurile următoare cum poți să prepari gem de prune, pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Atenție! Un alt secret care te ajută să prepari cel mai bun gem de prune constă în tipul de instrumente folosit la amestecarea compoziției de pe foc. Este foarte important ca aceasta să fie amestecată cu o lingură de lemn până când se leagă frumos. De obicei, în maximum 50 de minute, gemul de prune ar trebui să fie gata.