De pe lista bunătăților din cămara ta pentru sezonul rece nu trebuie să lipsească gemul de prune. Gustul ușor acrișor al fructelor și parfumul proaspăt se păstrează perfect în recipiente, motiv pentru care astăzi ne-am gândit să îți prezentăm o rețetă specială: gem de prune cu nucă! Care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare, în cele ce urmează.
Ideal pentru a fi servit cu pâine prăjită și unt, sau de adăugat în prăjituri, gemul de prune este una dintre cele mai preparate rețete de către gospodine. Pentru a obține o compoziție delicioasă, care poate fi consumată simplă, sau chiar cu înghețată, ai nevoie de doar câteva ingrediente, după cum urmează:
Mod de preparare: Se spală fructele, se taie, se scot sâmburii, se taie cubulețe și se pun într-un vas mase, peste care se adaugă zahărul. Se lasă câteva ore deoparte, timp în care prunele își lasă zeama.
Când zahărul s-a topit, se pune compoziția la foc mediu pentru jumătate de oră. În paralel, miezul de nucă se mărunțește și se pune la prăjit, în tigaie, cât să devină crocant.
După ce au fiert prunele, se adaugă miezul de nucă și se amestecă bine. Gemul se pune în borcane sterilizate cât încă este fierbinte, se pun capacele și se dau la răcit pentru câteva ore. Borcanele se depozitează într-un spațiu întunecat și răcoros, sau, de ce nu, la frigider.