Plăcinta cu brânză, indiferent dacă este dulce sau sărată, se numără printre principalele deserturi preferate de gospodinele românce. Acest tip de plăcintă își are originea, așa cum probabil știi deja, în ștrudelul vienez. Există câteva secrete cu ajutorul cărora poți să faci acest preparat să fie mai delicios. Află mai jos cum faci cea mai pufoasă plăcintă cu brânză.
Plăcinta cu brânză este un desert delicios, care poate fi preparat din aluat sau din foietaj cumpărat direct de la magazin. Multe dintre gospodinele românce preferă, însă, să facă ele singure aluatul. În acest fel, se pot asigura că aluatul nu este prea delicat pentru umplutură și că are, totodată, gustul dorit.
Primul secret privind prepararea celor mai pufoase plăcinte cu brânză are legătură cu tipul de făină folosit. Este indicat ca pentru astfel de rețete să se folosească făină tip 000. Codul menționat este specific celei mai fine și mai ușoare făini. Aceasta poate fi folosită cu ușurință la prepararea aluaturilor pufoase pentru deserturi.
Este, de asemenea, important să amestecați compoziția aluatului suficient de mult încât acesta să iasă fraged. Diversele ingrediente, precum stafide, arome de esențe etc. se adaugă în funcție de preferințe. Vezi mai jos o rețetă delicioasă de plăcintă cu brânză dulce, prezentată de savoriurbane.com. Cum să prepari acasă rapid și ușor cea mai bună plăcintă.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Atenție! Timpul de coacere poate să difere. În cazul în care brânza iese prea apoasă, se adaugă o lingură de griș.