Cum să prepari acasă rapid și ușor plăcinta dobrogeană. Trebuie neapărat acest tip de brânză

Cum să prepari acasă rapid și ușor plăcinta dobrogeană. Trebuie neapărat acest tip de brânză
Rețetă simplă și ușoară de plăcintă dobrogeană
Unul dintre produsele care ne aduc aminte de copilărie este plăcinta dobrogeană. Toți am gustat această plăcintă ”acasă” la ea sau în alte zone. Gustul acesteia ne impresionează de fiecare dată când o savurăm. Iată cum se prepară acasă plăcinta dobrogeană, ușor și rapid și ce tip de brânză trebuie folosit.

Rețetă rapidă și ușoară de plăcintă dobrogeană

Iată o rețetă rapidă și ușoară de plăcintă dobrogeană inspirată de pe site-ul folclor-romanesc.ro. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a o prepara precum și ce tip de brânză trebuie să folosim.

Ingrediente plăcintă dobrogeană

Pentru aluatul de Plăcinta Dobrogeană este nevoie de următoarele ingrediente:

  • o cană cu apă;
  • două sau trei linguri de ulei vegetal;
  • un praf de sare;
  • o lingură de oțet
  • 450/500 de grame de făină.

Pentru umplutură este nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de brânză ușor sărată (de preferat de oaie sau capră)
  • 400 grame de iaurt gras sau smântână
  • 6-8 ouă
  • un praf de sare.

Modul de preparare al plăcintei dobrogene

Coca se obține din făină, apă, ulei, sare și oțet. Aceasta nu trebuie să fie nici moale nici tare. Din aceasta se vor face 6-7 bucăți de cocă. Fiecare bucată se întinde separat cu făcălețul. Ca să nu se lipească se presară puțină făină pe masa de lucru. După ce s-au întins toate cele 6-7 foi se trece la umplutură.

Se dă pe răzătoare brânza. Se pune într-un bol mai mare în care se amestecă cu 250 de grame de iaurt sau smântână. Peste acestea se adaugă 6 ouă care în prealabil se bat ca pentru omletă. Se adaugă și un praf de sare.

Modul de coacere al plăcintei dobrogene

Pe mijlocul unei foi de aluat întins se pune un pumn din compoziția din brânză și ouă. Se împăturește aluatul în patru. Aluatul împăturit se va încreți, strângându-l în mâini.

Se unge o tavă cu ulei și se adaugă în aceasta aluatul încrețit. Se procedează astfel cu toate cele 6-7 bucăți de aluat. Când se termină de așezat în tavă se mai stropește cu niște picături de ulei. Tava se da la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Secretul plăcintei dobrogene

Pentru obține cea mai bună plăcintă dobrogeană, trebuie să știți acest secret. După ce scoateți plăcinta dobrogeană de la cuptor, bateți cele două ouă care v-au mai rămas. Amestecați-le cu 150 de grame de iaurt sau smântână și cu puțină sare. Amestecul obținut se pune peste plăcinta scoasă din cuptor și se mai bagă la cuptor pentru încă 10 minute, tot la foc mediu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI