Frișca vegetală este la fel de gustoasă ca cea normală, cu mențiunea că pe aceasta o poți folosi în tot felul de rețete de post: de la deserturi, până la sosuri și supe cremă, așa că trebuie să îți notezi această rețetă. Dacă te gândești cum faci cea mai gustoasă frișcă de post, află că procesul este foarte simplu și nu îți va lua decât câteva minute.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
Ține minte că toate ingredientele trebuie să fie foarte reci, astfel încât frișca să îți iasă tare și fermă.
Dacă folosești această frișcă de post pentru piure-uri, sosuri sărate sau supe creme, atunci lasă deoparte zahărul și extractul de vanilie.
Vezi și: Meniu de post pentru o săptămână. Idei de rețete sățioase și delicioase
Pentru început, pune laptele de cocos rece într-un bol, zahărul și extractul de vanilie. Amestecă până zahărul se dizolvă.
Pune și uleiul de cocos și amestecă cu un mixer electric până obții consistența de frișcă, cât mai fermă.
Pune frișca astfel obținută într-un recipient și las-o la frigider o oră sau până se întărește bine înainte de a o folosi. Este ideală pentru prăjituri de post sau ca o cremă gustoasă pentru a fi folosită în tort ori în foietaje.
Frișca de post este o alternativă delicioasă și la îndemână la produsele lactate în perioada de post, dar și pentru cei care sunt intoleranți la lactoză.
Are o textură cremoasă și gust bogat, adăugând savoare și consistență deserturilor și altor preparate culinare.
Frișca de post este perfectă ca topping pentru diverse deserturi, cum ar fi prăjituri, tarte sau budinci. Poți să o servești simplă, alături de fructe proaspete sau compoturi, sau să o îmbunătățești cu arome precum vanilie sau scorțișoară.
Cozonac de post ca la bunica acasă. Ce să adaugi în aluat ca să iasă pufos și un gust special
Datorită texturii sale bogate și cremoase, frișca de post este ingredientul de bază pentru înghețata de post. Poți să o amesteci cu fructe proaspete sau congelate, pudră de cacao sau esențe aromate pentru a obține diverse arome delicioase. Adaugă puțin îndulcitor, precum sirop de arțar sau zahăr de cocos, pentru a echilibra gustul și pentru a obține o înghețată perfectă.
Frișca de post poate fi transformată în sosuri și creme delicioase pentru diverse feluri de mâncare. Poți să o folosești ca bază pentru sosuri de paste sau o ciulama de post, adăugând condimentele potrivite pentru a obține o mâncare delicioasă.
De asemenea, poți să o încorporezi în creme pentru supe sau tocănițe, pentru a le oferi o consistență mai groasă.
Frișca de post poate fi folosită și pentru a îmbunătăți diverse băuturi răcoritoare sau calde. Poți să adaugi o lingură generoasă de frișcă deasupra unui smoothie sau unui milkshake de post.
Vezi și: Alimentele de post care au cele mai puține calorii. Așa vei slăbi imediat
De asemenea, poți să o încorporezi în cafeaua ta preferată sau să o folosești ca topping pentru ciocolată caldă ori frappe-uri.