Cum faci cea mai gustoasă cremă de zahăr ars. Secretul pe care îl ştiu doar gospodinele pricepute

Cum faci cea mai gustoasă cremă de zahăr ars. Secretul pe care îl ştiu doar gospodinele pricepute
Rețetă pentru cremă de zahăr ars

Care este secretul unei rețete perfecte pentru crema de zahăr ars? Cum să pui pe masă cel mai bun desert care cu siguranță să fie pe placul tuturor invitaților? Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de prepare! Ai mai jos un pont important despre vasul pe care să-l folosești. Ce trebuie să-i faci înainte de a-l umple cu compoziție?

Rețetă pentru cremă de zahăr ars

De departe unul din cele mai iubite deserturi este acesta! Crema de zahăr ars e preferată de cei mai mulți pentru că este fină, dulce și are o textură aparte de alte preparate. De asemenea, un alt plus ar fi legat de ingredientele puține la număr.

Ai nevoie de o bază din lapte și ouă și desigur că zahăr din belșug. Există diverse variante care s izorul gospodinelor ce îi pot schimba textura. De exemplu, poți să îi adaugi cremă de nuci sau migdale. Ori poți să îi faci deasupra un caramel sărat.

  • Ingrediente:

8 oua intregi
200 g zahar tos
un varf de cutit sare
miezul de la o pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
1 L lapte cu min. 3,5% grasime

Pentru caramel:
150-200 g zahar tos

Mod de preparare

Sparge cele 8 ouă, adaugă zahărul, sarea și vanilia și mixează totul preț de 2-3 minute. Adaugă laptele treptat și astfel vei subția compoziția formată. Amestecul ar trebui să fie spumos acum, moment în care trebuie să-l lași deoparte. Acum trebuie să tapetezi vasul cu zahărul ars. Aici trebuie să ai răbdare și să învârți bine de recipient până ce toată suprafața este atinsă de zahăr.

  • Truc: dacă folosești vase termorezistente din sticlă sau ceramică trebuie să le încălzești mai întâi la cuptor pentru a nu se sparge din cauza temperaturii mari. E nevoie să stea la cald doar 10 minute, ulterior să torni caramelul fierbinte în el fără să existe riscul să pleznească.

Pune compoziția în forma dorită, ulterior așează-o într-o tavă cu apă plină până la jumătate. Poți să dai tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute. La câte 10 minute mai adaugă apă. Lasă totul la răcit preț de câteva ore bune.

Desertul acesta este grețos servit cald, așa că trebuie să ai grijă să se răcească în întregime înainte de a-l mânca. Poți să adaugi lângă el frișcă sau fructe care sunt acrișoare pentru a fi în contrast cu preparatul ori pur și simplu să îi pui deasupra câteva frunze de mentă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI