Mămăliga cu smântână este preferata românilor, cu siguranță. Se prepară imediat, are un gust delicios și este foarte sățioasă. Pentru că ține de foame, acesta este motivul principal pentru care este recomandat la orice oră din zi sau seară. Verifică mai jos ce pași trebuie să urmezi, pentru a face rețeta.
Unii români se gândesc la vacanțele din copilărie, cele petrecute la bunici, și automat își aduc aminte de prânzul copios cu mămăliguță și smântână, pe care-l savurau alături de rude.
Rețeta durează maximum 30 de minute pentru a o putea prepara. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești la tine în frigider, cămară sau pe blatul din bucătărie.
Citește și Cum se păstrează corect făina sau mălaiul. Multe românce fac greşeala asta
Pui apă într-un ceaun de tuci, împreună cu sarea şi un pumn de faină, ca să vezi mai repede când dă apa în clocot. Când începe să fiarbă, vei adăuga făina în ploaie şi vei da focul la intensitatea cea mai mică. Cu o mână vei presăra faină, iar cu cealaltă vei învârti în ceaun. Poți utiliza un făcăleț sau un tel mai mare.
Făina se lasă la fiert, la foc mic. Când compoziția începe să se îngroaşe, mărindu-și volumul, vei da focul spre mediu şi vei continua să amesteci. Mai departe, trebuie să adaugi untul. După ce se topește untul, iar mămăliga a fiert complet, urmează să o nivelezi şi să o răstorni.
Citește și Așa faci cea mai cremoasă mămăligă. Vei folosi numai acest ingredient secret de acum înainte
Secretul rețetei, cel care îi oferă preparatului un gust aparte, este să pui, din loc în loc, câte un cub de temelea sau cașcaval, după care să acoperi mămăliga.
În felul acesta, mâncarea va avea un gust aparte, ușor sărat, cu alte cuvinte va adăuga un plus de savoare. Mămăliga se servește, desigur, cu câteva linguri de smântână. Alături, poți opta să pui și o ceapă verde, câteva felii de friptură, cârnați de casă, ficat de porc la cuptor.