25 oct. 2022 | 11:34

Cum faci cea mai bună mămăligă cu brânză şi smântână. Detaliul care schimbă tot, e secretul bunicilor

Diverse
Cum faci cea mai bună mămăligă cu brânză şi smântână. Detaliul care schimbă tot, e secretul bunicilor
Cum faci cea mai buna mamaliga cu branza si smantana. Detaliul care schimba tot, e secretul bunicilor

Mămăliga cu smântână este preferata românilor, cu siguranță. Se prepară imediat, are un gust delicios și este foarte sățioasă. Pentru că ține de foame, acesta este motivul principal pentru care este recomandat la orice oră din zi sau seară. Verifică mai jos ce pași trebuie să urmezi, pentru a face rețeta.

Cum prepari cea mai gustoasă mămăligă cu brânză

Unii români se gândesc la vacanțele din copilărie, cele petrecute la bunici, și automat își aduc aminte de prânzul copios cu mămăliguță și smântână, pe care-l savurau alături de rude.

Rețeta durează maximum 30 de minute pentru a o putea prepara. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești la tine în frigider, cămară sau pe blatul din bucătărie.

Ingrediente:

  • 500 gr făină de porumb
  • apă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 cub de unt
  • 200 gr smântână
  • 100 gr brânză telemea

Citește și Cum se păstrează corect făina sau mălaiul. Multe românce fac greşeala asta

Mod de preparare

Pui apă într-un ceaun de tuci, împreună cu sarea şi un pumn de faină, ca să vezi mai repede când dă apa în clocot. Când începe să fiarbă, vei adăuga făina în ploaie şi vei da focul la intensitatea cea mai mică. Cu o mână vei presăra faină, iar cu cealaltă vei învârti în ceaun. Poți utiliza un făcăleț sau un tel mai mare.

Făina se lasă la fiert, la foc mic. Când compoziția începe să se îngroaşe, mărindu-și volumul, vei da focul spre mediu şi vei continua să amesteci. Mai departe, trebuie să adaugi untul. După ce se topește untul, iar mămăliga a fiert complet, urmează să o nivelezi şi să o răstorni.

Citește și Așa faci cea mai cremoasă mămăligă. Vei folosi numai acest ingredient secret de acum înainte

Secretul rețetei, cel care îi oferă preparatului un gust aparte, este să pui, din loc în loc, câte un cub de temelea sau cașcaval, după care să acoperi mămăliga.

În felul acesta, mâncarea va avea un gust aparte, ușor sărat, cu alte cuvinte va adăuga un plus de savoare. Mămăliga se servește, desigur, cu câteva linguri de smântână. Alături, poți opta să pui și o ceapă verde, câteva felii de friptură, cârnați de casă, ficat de porc la cuptor.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Metode de a controla umiditatea. Scapi de condens și mucegai!
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu a fost EXCLUS: Mă întreb atunci de ce am făcut aceste alegeri
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro