Așa faci cea mai cremoasă mămăligă. Vei folosi numai acest ingredient secret de acum înainte

Așa faci cea mai cremoasă mămăligă. Vei folosi numai acest ingredient secret de acum înainte
Așa faci cea mai cremoasă mămăligă. Vei folosi numai acest ingredient secret de acum înainte

Cu siguranță toată lumea iubește mămăliga. Aceasta se face foarte simplu și se servește de obicei lângă pește prăjit, diverse tocănițe tradiționale românești sau alături de ciulama de ciuperci ori tochitură din carne de porc. Indiferent de preparatul cu care o mănânci, trebuie să o prepari ca la carte. Cum poți să o faci extrem de moale și cremoasă? Cu siguranță o să o pregătești familiei doar așa! Iată cum trebuie să procedezi!

Rețetă pentru mămăligă cremoasă: de ce ingredient special ai nevoie?

Mămăliga poate fi consumată tare, moale sau sub formă de cremă de mălai alături de brânză și smântână sau un ou ochi. Cei mai mulți o preferă simplă sau acompaniată cu un preparat gras precum tocăniță cu sos sau ciulama de ciuperci. Indiferent de cum alegi să o mănânci, trebuie să o faci ca la carte.

Ingredientul secret pentru un prânz fabulos, simplu de preparat și pe placul tuturor este smântâna acrișoară. Specialiștii recomandă să fierbi mălaiul în lapte și smântână și să amesteci continuu în recipientul ales ca să nu se lipească. Ai mai jos cantitățile de care ai nevoie pentru 2-3 porții.

  • Ingrediente:

500 ml lapte
120 g smântână groasă cu min. 20% grăsime (acrișoară)
100 g mălai
sare
30 g unt
75 g parmezan ras sau altă brânză aromată (Grana Padano, burduf picant, Stilton, Roquefort, Gorgonzola, Emmentaler, Gouda, cașcaval afumat etc)

Mod de preparare

Cântărește mălaiul și pregătește toate ustensilele de care ai nevoie. Pune într-o cratiță mică laptele și smântâna acrișoară. Cea din urmă se folosește în mod normal la papanași sau la sarmale. Pasul următor este să pui praful de sare și să dai drumul la foc mediu.

Amestecă ușor cu telul și așteaptă ca lichidul să ajungă la un punct înalt de fierbere. Mixează mălaiul adăugat în ploaie și continuă să stai cu ochii pe cratiță până când mălaiul se îngroașă și devine o cremă. Ia oala de pe foc și adaugă un sfert de pachet de unt tăiat în cubulețe mici.

Mixează în tot acest timp până ce untul se topește, ulterior pune și brânzeturile alese. Poți achiziționa din supermarket produse precum: Grana Padano, burduf picant, Stilton, Roquefort, Gorgonzola, Emmentaler, Gouda, cașcaval afumat.

Schimbă telul cu o lingură de lemn și continuă procesul pentru ca mălaiul să nu se prindă de oală. Pasul final este să pregătești câteva castroane sau farfurii adânci și să pui mămăliga cremoasă în fiecare porție. Poți adăuga la final pătrunjel tocat sau brânză rasă și un ou ochi.