Cum faci acasă cele mai pufoase găluște. Secretul știut de cei mai pricepuți bucătari

Cum faci acasă cele mai pufoase găluște. Secretul știut de cei mai pricepuți bucătari
Cum faci acasa cele mai pufoase galuste

Gospodinele trebuie să știe cum faci acasă cele mai pufoase găluște. Metoda pe care o prezentăm în articolul de mai jos este una foarte simplă, dar extrem de gustoasă. Musafirii vor rămâne încântați, dacă vor gusta aceste găluște, iar copiii le vor adora.

Iată cum faci acasă cele mai pufoase găluște

Această rețetă de găluște pufoase este una simplă și cât se poate de naturală, deoarece nu avem nevoie de adaosuri precum Vegeta sau Delikat. Este o rețetă cât se poate de naturală, mai ales pentru că o vor savura și princhideii noștri. Rețeta simplă este un fel de ABC al găluștelor; 1,2,3, adică un ou, două linguri de ulei li 3 linguri de griș. Mai simplu de-atât chiar nu se poate.

În primul rând, se separă albușul de gălbenuș, apoi gălbenusul se bate cu puțină sare și se lasă deoparte, până își intensifică culoarea. Albușul se bate spumă tare. Gălbenușul se amestecă acum cu uleiul și albușul, apoi se adaugă grișul in ploaie. Se amestecă ușor, ca la pandișpan.

Atenție la felul în care amestecăm aluatul

Acesta este un pas foarte important și nu trebuie să ne grăbim deloc. Așadar nu se amesteca brutal și nu se sfărâmă aluatul, se lasa să fie pufos. Nu trebuie să vă speriați, deoarece va rezulta un aluat moale și pufos. Se dă deoparte și se lasă să se odhnească 15 minute, timp în care grișul se hidratează și se umflă.

Pentru a forma găluștele vom folosi 2 linguri sau lingurițe și se taie găluste rotunde, mai mici sau mai mari, după bunul plac. Se ia aluat cu o lingura si cu cealalta se da in oala. Dupa fiecare galusca, lingurile se inmoaie in apa rece, este bine sa aveti la indemana o cană cu apă rece. Aveți grijă cum le porționați, deoarece la fiert găluștele noastre își vor mări volumul chiar și de trei ori. Se fierb circa 10 minute, după care putem să gustăm una și să vedem dacă mai trebuie lăsate pe foc sau dacă punem stinge aragazul și să ne punem o farfurie plină cu găluște pufoase și delicioase. Vă urăm poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI