21 aug. 2021 | 17:40

Cum faci acasă cel mai bun sos samurai. Secretul să iasă mai bine decât cel din magazine

Utile
Cum faci acasă cel mai bun sos samurai. Secretul să iasă mai bine decât cel din magazine
Cum să prepari la tine acasă sosul samurai?

Sosurile aduc un plus de aromă oricărui preparat, mai cu seamă dacă vorbim despre mâncarea fast-food. Cum poți să faci un sos samurai delicios chiar la tine acasă? O să iasă mai bun decât cel cumpărat. Ce secret au bucătarii?

Rețetă pentru sos samurai: ce secret au bucătarii?

Sosurile fac preparatele mai ușor de mâncat și desigur că întâi de toate aduc un plus la gustul final al preparatelor. Majoritatea oamenilor consumă sosuri precum: ketchup, maioneză, sos de muștar, sos tartar sau sos samurai.

Cel din urmă a devenit de curând unul din cele mai iubite, iar deja de luni bune oamenii îl pot cumpăra gata făcut din magazine. Rețeta pentru sos samurai este una simplă, așa că sigur nu vei da greș dacă o vei încerca la tine acasă.

Dacă ai o masă în familie sau vrei să petreci un prânz relaxant cu prietenii cu siguranță nu trebuie să-ți lipsească sosurile de lângă felurile de mâncare alese. Acesta este o alegere bună pentru că va fi iubit de toți oaspeții tăi care nu se vor sătura de el.

Nu trebuie să-ți faci griji nici în privința ingredientelor pentru sosul de samurai pentru că e cel mai probabil să le ai în frigider. Merge cel mai bine alături de mâncăruri consistente.

Ingrediente și mod de preparare

  • Ingrediente

1 lingură ulei de măsline;
2 căței de usturoi;
un sfert de lingură macis măcinat (coajă de nucșoară);
un sfert de lingură chimen;
un sfert de lingură chimion;
2 linguri pudră de roșii;
jumătate de cana maioneză preparată în casă (se poate folosi și din comerț);
1 lingură smântână;
1 lingură de pastă de ardei iute;
⅛ lingură șofran;
un sfert de lingură zahăr brun;
un sfert de lingură sare de Himalaya sau normală;
1 lingură suc de lămâie;
piper după gust.

  • Mod de preparare

Pune tigaia pe foc și adaugă uleiul de măsline, ulterior călește usturoiul, dar nu prea tare încât să se ardă pentru că astfel va avea un gust amar. Pune peste usturoi coaja de nucșoară, semințele de chimen și de chimion și amestecă bine.

Lasă condimentele să își împrumute aromele, dar nu uita să verifici mereu tigaia. După ce s-au prăjit, adaugă o lingură de apă și ia tigaia de pe foc. Acum trebuie să lași totul să se răcească foarte bine pentru următorii pași.

După ce s-a răcit totul, adaugă amestecul într-un blender și mărunțește compoziția până când o să ajungi la o pastă cremoasă și cu o consistență destul de fină. Acum trebuie să adaugi sare și piper și mai omogenizează încă o dată ingredientele.

Parteneri