Biscuiții pe care cafeaua îi iubește. Rețeta ideală pentru un mic dejun rapid, servit la birou

Biscuiții pe care cafeaua îi iubește. Rețeta ideală pentru un mic dejun rapid, servit la birou
Rețetă de biscuiți pentru cafea

Cafeaua merge perfect cu un desert lângă ea, mai cu seamă că sunt unii oameni care doar asta consumă la micul-dejun. Ce biscuiți poți să prepari pentru dimineață? Rețeta e ușoară și ideală pentru gospodinele cu o viață încărcată.

Rețetă pentru biscuiți: merg perfect cu cafeaua de dimineață

Oamenii au obiceiuri diferite. Unii preferă să mânânce ceva consistent și sărat dimineața, alții consumă preparate dulci și câțiva preferă doar lapte cu cereale. O ultimă categorie este formată din cei care sunt pe grabă sau nu adoră să plece de acasă cu stomacul gol așa că beau o cafea și alături servesc câțiva biscuiți.

Sunt câțiva perfecți pentru prima băutură pe ziua ta. De asemenea, aceștia sunt extraordinari și dacă ai musafiri și vrei să-i întâmpini cu ceva dulce înainte de a-i așeza la masă ori doar în timpul unor discuții lejere de după-amiază.

Biscuții se numesc frollini și se găsesc în supermaket-uri, dar sunt cu mult mai buni cei făcuți de casă. Ei se prepară doar în câteva minute și nici nu au nevoie de multă atenție asupra lor sau ingrediente scumpe, așa că sigur sunt o alegere înțeleaptă pentru o familie mare și mereu pe grabă.

Dulciurile pot fi aromatizate cu diverse esențe pe gustul tău, dar cei mai mulți îi preferă simpli cu vanilie sau lămâie. Poți să-i încerci și cu scorțișoară sau nucșoară în sezonul rece. Cei care doresc să schimbe puțin rețeta și să-i facă mai apetisanți decât sunt pot adăuga în compoziție bucăți de ciocolată neagră, stafide sau merișoare.

De ce ingrediente ai nevoie?

  • Ingrediente

– 200 g făină
– 20 g amidon
– 1 ou
– 80 g zahăr pudră
– 150 g unt moale
– 1 lingură de praf de copt
– 1 lingură de lichior (după gust) sau coaja de la o jumătate de lămâie

  • Mod de preparare:

Bate untul scos în prealabil la temperatura camerei cu zahărul și un ou întreg. După ce ajungi la o consistență lipicioasă și destul de texturată din cauza zahărului adaugă restul ingredientelor precum: praf de copt, amidon, făină cernută și lingura de lichior.

Omogenizează bine ingredientele și ia câteva bucăți de forma dorită, ulterior așează-le pe tava tapetată cu foaie de copt și pune-i în cuptor. Este recomandat să nu-i faci foarte mari.

Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și coace biscuiții preț de 20-25 de minute. Poți să-i servești foarte simplu cu ceașca de cafea de dimineață sau să le oferi dulcele copiilor alături de o băutură sănătoasă, după masa de prânz. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI