Cum explică George Simion nepotismul din AUR: ”Legislația electorală din România este foarte tâmpită”

Cum explică George Simion nepotismul din AUR: ”Legislația electorală din România este foarte tâmpită”
George Simion a răspuns acuzațiilor de nepotism din AUR

Joi, liderul partidului AUR, George Simion a răspuns acuzațiilor de nepotism care au apărut după ce s-a descoperit că pe listele partidului pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie s-au aflat nu mai puțin de 27 de cupluri.

Cum explică George Simion nepotismul din AUR

Într-o intervenție la Realitatea Plus, George Simion a răspuns acuzațiilor de nepotism în privința celor 27 de cupluri din partid.

”Legislația electorală din România este foarte tâmpită, tocmai de asta a trebuit să intrăm în Parlament, să o schimbăm. Ca un partid neparlamentar să aiba măcar câțiva reprezentanți în secțiile de votare, a trebuit să depunem liste complete – numărul total de parlamentari din respectivul județ, plus doi supleanți pentru fiecare cameră.

Așa că a trebuit în două săptămâni, de când am terminat semnăturile, să facem dosarele de candidatură și să rugăm pe absolut fiecare cunoscut, fiecare prieten, să accepte să își facă un dosar de candidatură, să avem acele liste complete și să avem și noi oameni în secții, să ne păzim cât de cât voturile, am pus pe oricine am găsit”, a susținut liderul AUR, la Realitatea PLUS.

Membrii AUR și-au pus pe listele parlamentare rudele

Liderul AUR susține că așa s-a ajuns în situația ca membrii partidului să pună pe listele parlamentare soțiile, mamele, frații sau alte rude. Așadar, 27 de cupluri de rude de gradul întâi au candidat la alegerile parlamentare.

Totodată, despre violențele fizice ale membrilor AUR, George Simion neagă că ar exista așa ceva și că dacă aceștia vor face acest lucru, vor fi excluși din partid.

”Sunt de 15 ani prezent în spațiul public, nu am trădat așteptările celor care ne-au susținut, astăzi suntem a patra forță politică. (…) Vă garantez că, dacă vor face așa ceva, vor fi excluși din rândurile noastre”, a susținut George Simion.

Finanțarea partidului nu ar fi venit de la Sebastian Ghiță

Potrivit sursei citate, liderul AUR a precizat că partidul nu a fost finanțat cu bani de la fugarul Sebastian Ghiță sau de la vreun mogul de presă.

”Sebi Ghiță e un fugar, în momentul ăsta, e un băiat deștept folosit de o parte din servicii ca să își facă  anumite jocuri. Stă în Belgrad ca să se ascundă de autorități. Nu văd ce legătură avem noi cu acel fugar.

Nu, nu avem legătură cu acel fugar. (…) Avem 47 de parlamentari, și cu siguranță că partidul AUR, pe care eu l-am fondat, nu a luat vreo finanțare de la vreun mogul de presă. Că am fost acuzați că am luat bani de la Bobby Păunescu”, a precizat Simion.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI