Rusia, reacție vehementă la atacurile partidului AUR. Ce au divulgat despre George Simion

Rusia, reacție vehementă la atacurile partidului AUR. Ce au divulgat despre George Simion
Ambasada Rusiei a reacțional la declarațiile lui George Simion

Zilele trecute, în cadrul unui interviu pentru Libertatea, liderul AUR George Simion a declarat că România trebuie să confrunte Rusia în încercarea s-a de a se uni cu Republica Moldova. Acesta a spus că rușii ”sunt un popor civilizat mai târziu”, că ”nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”.

Rusia, reacție vehementă la atacurile lui George Simion

Ambasada Rusiei la București a reacționat oficial la declarațiile liderului AUR George Simion. Potrivit diplomației ruse, declarațiile liderului AUR sunt ”opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică”.

”Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declarațiile private provocatoare și opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică.

Rusia urmărește, în mod consecvent, strategia de neingerință în afacerile interne ale altor țări și își demonstrează disponibilitatea de a menține o relație bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la București, în răspunsul pentru Libertatea.

Rușii aduc aminte de cuvintele lui Nicolae Titulescu

În mesajul trimis, diplomații Rusiei amintesc de ”cuvintele remarcabilului diplomat și om de stat român Nicolae Titulescu, care în anii 30, destul de dificili, scria: „Istoria arată că Rusia a fost întotdeauna aliatul, și nu inamicul României”.

”În ciuda unor momente dificile care au existat în istoria relațiilor bilaterale, rămâne incontestabil faptul că țara noastră, de mai multe ori a acordat României un sprijin prietenesc în situații grele”, mai adaugă ambasada, care amintește totodată de „Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre Federația Rusă și România” semnat în 2003 de Ion Iliescu și Vladimir Putin.

Înainte de a aduce acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei și a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul acestui document”, mai precizează ambasada.

Declarațiile lui George Simion

Liderul aur a declarat în urmă cu doar câteva zile că România trebuie să confrunte Rusia în încercarea sa de a se uni cu Moldova.

”Trebuie să condiționăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acțiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo. Trebuie să fim implicați economic, chiar dacă asta va atrage o opoziție din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, rușii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus George Simion, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI