George Simion a făcut anunțul dimineții. Ce îi pregătește lui Klaus Iohannis zilele astea

George Simion a făcut anunțul dimineții. Ce îi pregătește lui Klaus Iohannis zilele astea
George Simion, anunțul dimineții. Ce vrea să-i facă lui Klaus Iohannis

Liderul partidului AUR vine cu un anunț aparte. Ce vrea să-i pregătească lui Klaus Iohannis în viitorul apropiat? Care sunt declarațiile unuia din cei mai controversați oameni din politica de la moment?

George Simion, anunț important. Ce îi pregătește lui Iohannis?

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor susține că urmează să declanșeze procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care Partidul Social Democrat nu va face asta. George Simion l-a criticat pe președintele României pentru faptul că s-ar fi implicat în campania electorală cu toate că ar fi trebuit să fie un mediator, afirmă Simion. “Mă uit așa către PSD și nu înțeleg, o să mai stau o săptămâna-două să înțeleg, de ce nu inițiază suspendarea președintelui.

Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi. Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a două forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat liderul AUR, George Simion, la Antena 3.

Potrivit datelor din cursul zilei de marți de la Biroul Electoral Central, după centralizare aproceselor verbale din 99.03% din secțiile de votare, AUR are 9.09% voturi la Senat și 8.99% la Camera Deputaților. Acesta fiind date, formațiunea va avea în Parlament 46 de senatori și deputați. Pe de altă parte, liderul partidului AUR a mai declarat în cursul zilei de luni că se bucură de faptul că premierul Ludovic Orban a înțeles să-și dea demisia, însă formațiunea sa nu va face niciun fel de coaliție la guvernare cu niciun alt partid.

Cine a votat formațiunea AUR? Date culese CURS – Avangarde la exit poll-ul din ziua alegerilor

  • Cei mai mulţi votanţi AUR sunt bărbaţi
  • Cei mai mulţi votanţi sunt din categoria 18 – 30 de ani
  • Majoritatea votanţilor au liceu şi şcoală postliceală
  • După mediul în care trăiesc, votanţii AUR se împart aproximativ egal între urban şi rural
  • Unde a obţinut AUR cele mai bune scoruri: Transilvania, Moldova, Muntenia, Bucureşti

„Cu aproape 10% din voturi, potrivit rezultatelor parțiale oficiale prezentate de BEC, Alianța pentru Unirea Românilor a fost votată de mai mult de 500.000 de români, din totalul celor peste 5 milioane care s-au prezentat la vot. Potrivit rezultatelor parțiale oficiale prezentate de BEC luni la prânz, Alianța pentru Unirea Românilor a obținut 9,38% (532.827 de voturi) la Camera Deputaților și 9,26% (539.236 de voturi) la Senat”, arată digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI