Cum dezgheți carnea în 10 minute, fără aragaz sau cuptor cu microunde. Ce truc genial și ușor!

Cum dezgheți carnea în 10 minute, fără aragaz sau cuptor cu microunde. Ce truc genial și ușor!

Carnea înghețată dă bătăi de cap multor gospodine, cu precădere în momentele în care se grăbesc și vor să gătească ceva rapid și gustos sau pur și simplu nu au răbdare să se dezghețe. Dacă și tu te-ai regăsit în această scurtă descriere, te invităm să afli în continuare trei trucuri geniale pentru a dezgheța carnea în numai 10 minute, în cazul în care nu ai un cuptor cu microunde.

Cum dezgheți carnea în doar 10 minute

Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o dată să vrei să gătești ceva bun, dar să uiți să scoți din congelator carnea. Pentru a o dezgheța rapid, trebuie să știi câteva trucuri simple și extrem de utile. Astfel, prânzul sau cina nu vor fi compromise. Mai mult, nu va trebui să aștepți nici după cuptorul cu microunde și nici să folosești aragazul. Nu vorbim nici măcar de metoda cu oala și apa fierbinte, carnea schimbându-și astfel culoarea.

Acest lucru se întâmplă întrucât stratul de la suprafață se gătește din cauza apei fierbinți, carnea rămânând însă înghețată în interior. În schimb, poți încerca unul dintre cele trei trucuri pe care ți le vom prezenta în acest material și care funcționează în 10-15 minute.

Prima metodă despre care vom vorbi nu presupune căldură, astfel că nu va fi nevoie să apelezi la aragaz. Metoda este cât se poate de simplă, a fost testată și merge la sigur. Așadar, pentru a dezgheța carnea fără prea mari bătăi de cap, vei avea nevoie de doar două oale din bucătărie. Pe una dintre ele o vei pune cu gura în jos, iar pe fundul ei vei așeza bucata de carne scoasă din congelator. O vei pune bineînțeles într-o pungă.

Citește și: Cum fierbi carnea rapid, de fapt. Cele mai tari trucuri ale bucătarilor iscusiți

Trucuri ușoare, fără cuptorul cu microunde

Cealaltă oală se umple cu apă, rece ori călâie, și se așează peste bucata de carne înghețată. Vei observa că în cel mult 10 minute bucata de carne se va dezgheța. Metoda va funcționa perfect cu bucățile de carne care nu sunt groase. Cu cât va fi mai groasă carnea, cu atât se va dezgheța mai greu.

Explicația fenomenului este destul de simplă și anume că metalul are proprietatea de a conduce căldura, astfel că în carne va trece căldura prin aer. În plus, greutatea oalei cu apă va ajuta și ea la grăbirea procesului de decongelare.

Alte metode prin care poți dezgheța rapid și eficient carnea fără a te folosi de cuptorul cu microunde, care favorizează înmulțirea bacteriilor din cauza căldurii, sunt următoarele:

  • Pune pe foc o oală cu apă, iar când încep să apară bule pe fundul oalei oprește focul. Indicat ar fi să poți tine degetul pe fundul oalei 2-3 secunde.
  • Pune carnea pe care vrei să o dezgheți într-o pungă sigilată și lasă și las-o în apă timp de 10-15 minute. Important de precizat că operațiunea durează în funcție de tipul de carne pe care o folosești.