Trucul genial să dezgheți carnea. Aceste metode au rezultate imediate

Trucul genial să dezgheți carnea. Aceste metode au rezultate imediate
Trucul genial să dezgheți carnea.

Dacă ai mai multă carne înghețată la congelator și vrei să o dezgheți rapid, există câteva trucuri geniale prin care să faci asta. Iată cum se dezgheață eficient carnea!

Trucul genial să dezgheți carnea

Când faci cumpărături, se știe că alegi să iei o cantitate mai mare dintr-un produs, ca să nu te plimbi toată ziua pe la supermarket. Se întâmplă asta și în cazul cărnii, pe care, dacă nu o prepari rapid, este bine să o păstrezi depozitată în congelator.

Carnea înghețată îți poate da bătăi de cap, mai ales când trebuie să gătești ceva rapid și este nevoie să decongelezi carnea, poți apela la niște trucuri simple.

Metoda „oala cu apa caldă”

Dacă ai o bucată de carne pe care ți-ai propus să o gătești, însă ai uitat să o scoți din timp de la congelator ca să se dezghețe, tot ce trebuie să faci este să iei două oale de inox și să întorci una cu gura în jos pe masă, iar deasupra, pe fundul ei mai exact, să pui pachetul de carne congelată.

Se umple apoi cea de-a doua oală cu apă calda și se pune peste pachetul de carne. În cel mult 10 minute, carnea va fi numai bună de preparat.

Metoda „scufundarea în apă rece”

Aceasta este o alta variantă sigură ca să dezgheți rapid și sănătos carnea de la congelator. Pune carnea într-o pungă din plastic închisă bine și pune apoi punga într-un vas cu apă la temperatura camerei. Atenție, nu se folosește apă caldă!

Schimbă apoi apa la fiecare 30 de minute, până când carnea se dezgheață complet. În maximum o oră se decongelează bucățile mai mici de carne, iar cele mai mari în două-trei ore. Să nu lași carnea în apă mai mult de patru ore.

Cea mai bună metodă ca să dezgheți carnea congelată

Ca mai bună metodă pentru a dezgheţa carnea congelată este să o scoți din congelator şi să o pui la frigider. Așa, aceasta va sta la o temperatură constantă, conformă, iar bacteriile nu se vor putea dezvolta și va fi pur și simplu perfectă pentru consum. În plus, dezgheţatul cărnii în frigider nu este numai o chestiune de siguranţă a alimentelor, ci şi una care ține de gust.

Astfel, în mometul preparării, carnea va avea o textură mult mai bună deoarece umiditatea este reabsorbită în fibre. În cazul decongelării rapide, carnea va fi mult mai uscată şi mai tare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI