Află cum cureți cu bicarbonat de sodiu grăsimea depusă pe mobilierul din bucătărie, dar și pe electrocasnicele mari. Petele de grăsime sunt cele mai dificile, mai ales dacă vrei să protejezi suprafața mobilierului și nu poți freca folosind un material abraziv sau solvenți puternici.
O bucătărie în care se gătește permanent este una unde ai mereu ceva de șters, de lustruit. Oricât de multă grijă ai avea ca să nu murdărețti obiectele din jur, tot se întâmplă să sară stropi de grăsime pe dulapuri și pe electrocasnice. Dacă ți se par prea scumpe soluțiile acelea sofisticate de pe piață pentru curățat, există și câteva variante mai ieftine pentru că le poți prepara din ceea ce ai deja în bucătărie.
Prima soluție despre care vom vorbi este cea obținută cu bicarbonat de sodiu. Aici ai două opțiuni. Prima ar fi să prepari soluția în mod special: trebuie să folosești bicarbonat și ulei mineral, pe care le amesteci până se transformă într-o pastă omogenă.
A doua opțiune e să înmoi o lavetă curată în apă, o storci puțin de surplusul de apă, apoi presari pe lavetă puțin bicarbonat de sodiu. Ambele variante pot fi folosite pentru a freca ușor petele de grăsime întărite pe ușile și geamurile dulapurilor.
Pot fi, de asemenea, preparate în casă, fără să dai zeci sau sute de lei pe soluțiile de la supermarket.
Soluție cu detergent de vase.
Toată lumea are un detergent de vase în bucătărie. Nu contează calitatea lui pentru că toate tipurile au compuși chimici similari. Într-un vas cu apă caldă torni două lingurițe de detergent de vase. Înmoaie apoi buretele în acea soluție care face minuni.
Soluție cu oțet
Aici nu trebuie să te complici și nu mai faci pe chimistul. Pe o cârpă sau o lavetă din aceea specială, de bucătărie, pui puțin oțet nediluat ți ștergi suprafețele pe care s-a depus grăsime. Oțetul este unul dintre cei mai buni solvenți. Problema e că apoi, trebuie să clătești bine acele suprafețe, pentru că vor avea acel miros respingător.