Bicarbonatul de sodiu, soluția ideală pentru pantofii care miros urât. Cum să-l folosești eficient

Bicarbonatul de sodiu, soluția ideală pentru pantofii care miros urât. Cum să-l folosești eficient
Bicarbonatul de sodiu îndepărtează mirosul neplăcut din pantofi

Bicarbonatul de sodiu este soluția ideală pentru multe dintre problemele pe care le întâmpini în gospodărie: îndepărtează petele, curăță suprafețele lucioase și te scapă de mirosurile neplăcute. Acest ingredient minune poate fi folosit și pentru pantofii care miros urât. În rândurile de mai jos afli cum poți scăpa de această problemă.

Bicarbonatul de sodiu îndepărtează mirosul neplăcut din pantofi

Mirosul urât din pantofi este de multe ori greu de îndepărtat, întrucât stratul interior din încălțăminte este cel care reține transpirația picioarelor. Aici se formează microbi și așa apare mirosul de care te chinui să scapi. De cele mai multe ori, reușești să îndepărtezi această problemă, dar ea reapare după ce te încalți de câteva ori cu aceeași pereche.

Bicarbonatul de sodiu este exact ceea ce îți trebuie. Tot ce trebuie să faci este să presari puțin pe talpa pantofilor și să îl lași să acționeze pe timp de noapte. În dimineața următoare vei observa că mirosul urât, dar și petele și umezeala din încălțăminte a dispărut.

Pe lângă această metodă, mai sunt și altele pentru pantofii care îți fac probleme. Spre exemplu, poți să presari pudră de talc în încălțăminte. Ca și în cazul bicarbonatului, pudra de talc trebuie lăsată să acționeze peste noapte. De asemenea, poți să presari pudra pe tălpi, înainte să te încalți.

Salvia și levănțica fac și ele minuni. Pune câteva frunze de levănțică și tulpini în pantofi, scoate-i pe balcon și lasă-i peste noapte. Poți folosi chiar și coji de portocală, lămâie sau grapefruit. O altă soluție eficientă este uleiul de arbore de ceai. Picuri puțin în pantofi, de două ori pe săptămână și vei observa cum mirosurile și bacteriile vor dispărea.

Totuși, problema s-ar putea să nu dispară în totalitate dacă tălpile interioare ale pantofilor nu sunt schimbate regulat. Acestea absorb transpirația, deci este bine să le schimbi cât mai des.