17 mai 2021 | 15:20

Cum conduci corect o mașină diesel, de fapt. Greșeala majoră pe care mulți șoferi români o fac

Diverse
Cum conduci corect o mașină diesel, de fapt. Greșeala majoră pe care mulți șoferi români o fac
Cum să conduci corect o mașină diesel?

Cum trebuie să conduci corect o mașină diesel? Chiar mulți șoferi cu experiență trec cu vederea aceste detalii. Care este greșeala majoră pe care o fac mulți dintre conducătorii auto?

Mulți șoferi fac greșeala asta! Cum conduci corect o mașină diesel?

Mașinile diesel au devenit pe zi ce trece pe placul românilor, fiind chiar mai întâlnite decât cele pe benzină. Cu toate astea, chiar și unii din șoferi care dețin un astfel de vehicul nu țin cont de câteva detalii și nu o conduc în mod corect.

Trebuie să ai în vedere anumite lucruri pentru ca în scurt timp să nu-i afectezi buna funcționare a motorului. Mașinile pe motorină pot să prezinte mici defecțiuni care sunt, de fapt, complicate. Deși inițial ți se pare că vehiculul tău e bine, lucrurile nu stau așa.

Specialiștii susțin că mașinile diesel se strică din două motive – circulația exclusivă în oraș care necesită o viteză mică și porniri dese și calitatea slabă a motorinei care duce la tot felul de depuneri în timp.

Șoferii pot evita toate acestea dacă o conduc cu grijă și au atenție asupra unor detalii. De asemenea, banii pe care îi economisești vor fi apreciați în bugetul familiei, pentru că toți conducătorii auto știu că orice schimbare la mașină e marcată cu o sumă frumușică scoasă din buzunare.

  • Vezi mai multe detalii AICI

Statistica vânzărilor de mașini diesel în Europa

  • Reputația proastă. Se datorează scandalurilor din jurul renumitelor concerne auto, care au redus intenționat valoarea emisiilor nocive în atmosferă, instalând pe mașini programe speciale sau manipulând informațiile de la senzori.
  • Restricții de circulație. În unele țări europene, de exemplu Hamburg, este interzis condusul pe străzile principale a mașinilor ce nu respectă noile standarde de emisii – Euro 6. Autoritățile din Paris, Madrid, Atena, Dusseldorf și alte orașe și-au declarat și ele intenția de a introduce asemenea interdicții.
  • Posibilul refuz a motoarelor cu ardere internă din partea unor țări. Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Franța, Germania și India preconizează să treacă în următorii ani la mașinile electrice.
  • Costuri ridicate. Taxele și prețul la motorină, ușor crescute de către autoritățile din unele țări, precum și prețurile la mașinile diesel, determină cumpărătorii să renunțe treptat la mașinile diesel.
  • Creșterea popularității mașinilor hibride și electrice. Potrivit statisticelor JATO, vânzările de mașini alternative au sporit semnificativ în 2018. Numărul de mașini înregistrate pe teritoriul celor 27 de țări europene a ajuns la 944 800, reprezentând 6.5% din cota de piață totală. În 2008, această valoarea era de doar 0.5%.(Sursa: autodoc.ro)
  • Top cele mai bune 10 modele

1. BMW Seria 3
2. Skoda Superb
3. Jaguar XE
4. SEAT Leon
5. Nissan Qashqai
6. Mazda CX-5
7. Peugeot 308
8. Volkswagen Golf
9. Fiat Panda 4×4
10. MINI

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro