Cum citești un om? Ce spun ochii, mâinile și picioarele despre cel de lângă tine

Cum citești un om? Ce spun ochii, mâinile și picioarele despre cel de lângă tine
Cum să citești un om? Gesturile fac totul

Omul se dă de gol prin diferite gesturi, dar chiar și prin postura mâinilor, picioarelor și trupului. Mai mult decât atât, până și ochii îi ajută pe cei mai atenți la detaliile care contează să te deconsipre. Cum poți să citești foarte bine un om?

Cum poți să citești un om? Gesturile fac totul

Corpul tău vorbește deseori pentru tine. Limbajul nonverbal e foarte important, dacă știi să-l descifrezi ca la carte. Acesta aduce străinilor cu care vorbești detalii despre tine pe care poate n-ai vrea ca ei să le știe. Totul pleacă de la conștientizarea fiecărui gest al tău, a fiecărei posturi și expresii faciale care îi poate duce pe ceilalți pe drumul spre descoperirea ta într-adevăr. Comunicarea nonverbală joacă un rol semnificativ în viața noatră pentru că poate îmbunătăți perspectiva, timpul, capacitatea de a relaționa și de a se angaja sau stabili într-o interacțiune semnificativă în viața de zi cu zi.

O bună înțelegere a gesturilor care sunt într-o mare parte involuntare sau ticuri moștenite te pot da de gol în fața necunoscuților pe care vrei să-i păstrezi la statutul de străin.Psihologul Laura Maria detaliază, pentru clickpentrufemei.ro

– cum ar fi schimbările de postură, direcţia ochilor, gesturile membrelor şi expresiile feţei – oferă semnale altora, iar aceste indicii pot fi subtile sau evidente şi pot fi contradictorii: o persoană ar putea spune un lucru în timp ce limbajul corpului transmite un mesaj complet diferit. Acest lucru ar putea fi adevărat mai ales atunci când o persoană nu spune adevărul; deoarece comunicarea nonverbală este adesea instinctivă şi de obicei nu este uşor de falsificat, este, în general, mai indicativă a sentimentelor adevărate ale unei persoane.

„La rândul lor, semnele nonvocale se pot baza pe producerea şi interpretarea sunetului”

“Comunicarea nonverbală fără legături obligatorii cu limbajul este de departe cea mai diversă categorie şi poate fi vocală, implicând sunete originare din tractul vocal sau nonvocale. La rândul lor, semnele nonvocale se pot baza pe producerea şi interpretarea sunetului sau pot implica orice altă modalitate de simţ – cum ar fi vederea, mirosul, gustul şi atingerea, fie prin gesturi, stiluri vestimentare sau arhitectură. O mai bună înţelegere a acestui tip de comunicare poate determina oamenii să dezvolte relaţii mai puternice cu ceilalţi. Adesea, denumită limbaj corporal, comunicarea nonverbală poate lua multe forme şi poate fi interpretată în mai multe moduri de către diferite persoane. Chiar şi lipsa unor astfel de indicii nonverbale poate fi semnificativă şi, în sine, o formă de comunicare nonverbală”
Laura Maria, psiholog (Sursa: clickpentrufemei.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI