Sfaturi pentru a călca mai rapid rufele – secretele celor calcă repede și bine

Sfaturi pentru a călca mai rapid rufele – secretele celor calcă repede și bine
Sfaturi pentru a călca mai repede rufele

Călcatul hainelor poate fi una dintre cele mai puțin plăcute sarcini gospodărești. Puțini sunt cei care găsesc plăcere în a spăla hainele. De asemenea, dacă această activitate este făcută greșit, poate produce cute, pliuri și cute greu de reparat hainelor. O mică gafă ca și alegerea temperaturii greșite vă poate ruina cămașa preferată. Cu toate acestea, nimeni nu vrea să iasă cu hainele murdare sau necălcate în public. Din fericire, există anumite trucuri ce vă ajută să calcați hainele mai repede și să puteți ieși afară prezentabil.

Sfaturi pentru a călca rufele mai repede

 • Calcă-le atunci când sunt puțin umede

În primul rând, ar trebui să folosești un balsam de rufe ce le va face moi. În acest fel, vei evita să ai cute greu de netezit. Înainte de a pune rufele la uscat, trebuie să le scuturi foarte bine. Acestea fiind ude, țesăturile se vor întinde și îți va fi mult mai ușor să le calci după ce se usucă. Încearcă să împăturești hainele imediat după ce le-ai luat de pe sârmă. Dacă te apuci să calci rufele cât sunt încă ușor umede, se vor călca mult mai ușor. Pe lângă folosirea unui fier cu sistem de aburi, încearcă să stropești rufele cu puțină apă înainte de călcat. Apoi, împăturește-le și lasă-le timp de o oră înainte de a le călca.

 • Folia de aluminiu reflectă căldura

Dacă pui o folie de aluminiu sub fața mesei de călcat, poți înjumătăți timpul de călcat hainele. Folia de aluminiu reflectă căldura, rufele se vor călca pe ambele fețe iar tu vei economisi timp. De asemenea, poți începe să calci rufele ce au nevoie de temperaturi mici de călcat, apoi să continui cu cele ce se calcă la temperaturi mari. Căldura ce este acumulată îți va ușura munca și vei călca cu ușurință țesăturile mai dificile.

Secrete ce te ajută să calci mai repede rufele

 1. Dacă vrei ca etichetele să nu se imprime pe fața materialului, încearcă să calci hainele pe dos. Gulerul se calcă și el pe dos pentru a nu se încreți.
 2. Pliseurile fustelor se pot fixa cu ajutorul agrafelor de birou la locuri lor atunci când calci.
 3. Cravatele se calcă mai ușor dacă le acoperi cu o cârpă.
 4. Nu înghesui hainele în coșul de rufe, astfel vor fi mai puține șifonate atunci când le calci.
 5. Nu lăsa hainele mult în mașina de spălat după ce se termină programul.
 6. Dacă poți, usucă hainele în aer liber. Vor ocupa mai puțin spațiu pe uscător și vor fi mai puțin șifonate.
 7. Calcă hainele într-o anumită ordine. Începe cu hainele mai subțiri, apoi treci la materiale mai groase.
 8. Dacă deții cămăși dintr-un material mai special, încearcă să le umezi puțin înainte.
 9. Dacă talpa fierului de călcat s-a făcut neagră, curăță suprafața cât mai repede. În caz contrat, riști să rămână semne pe hainele albe.
 10. Dacă folosești balsam de rufe, hainele vor fi mult mai netede.
 11. Calcă pe o masă de călcat de calitate și nu-ți fie frică să cheltui puțin mai multe. Poate fi o diferență semnificativă atunci când calci.
 12. După ce ai terminat de călcat, lasă hainele puțin timp să se aerisească pe umerașe. În acest fel, își vor păstra forma mai mult timp.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI