Atunci când te pregătești să mergi la o întâlnire importantă, fie una amoroasă, fie un prânz de afaceri, este foarte important să fii prezentabil și să arăți „de un milion de dolari”, precum spun americanii. Când circumstanțele și evenimentele o cer, iar ținuta trebuie să fie impecabilă, cămașa trebuie călcată la dungă, asigurându-te că nu există nici măcar o singură cută. Trucuri geniale pentru călcarea cămășilor de bumbac.
Indiferent că lucrezi într-o corporație și trebuie să adopți un stil vestimentar bussiness sau vrei să onorezi o invitație la un eveniment special, cămașa este un articol must-have al garderobei oricărui om, indiferent că este un bărbat sau o femeie.
Acest articol vestimentar poate fi purtat în zeci de feluri și combinații, pentru a se putea adapta oricărui stil. Fie te îmbraci elegant, fie casual, fie mergi la o nuntă sau botez, o cămașa întotdeauna va înnobila o ținută vestimentară, fără a fi nevoie de prea multe accesorii.
Așadar, atunci când călcăm cămășile trebuie să fim extrem de atenți să nu lăsăm vreo cută inestetică pe suprafața materialului. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi cu sfințenie.
În primul rând, este imperios necesar să folosești un fier de călcat performant, pe care-l încălzești foarte bine înainte de a-l folosi. Dacă nu ai un fier de călcat vertical, asigură-te că aparatul clasic este bine încins și funcționează propice, înainte de a netezi cămașa.
În al doilea rând, nu uita să verifici eticheta rufelor, pentru a afla din ce material este confecționată cămășa. Acest pas te va ajuta să fixezi programul potrivit de călcare.
Cum se calcă, de fapt, cămașa? Prima dată se începe cu gulerul, fiind prima parte a cămășii pe care o calci. Trebuie să te asiguri că gulerul articolului vestimentar este călcat cum trebuie, mai întâi pe dinafară și apoi pe dinăuntru.
Gândește-te că gulerul cămășii este primul și, în unele ocazii, singura bucățică din cămașă vizibilă interlocutorilor tăi, iar acesta trebuie să arate impecabil, pentru a face o impresie bună.
În continuare, vei călca mânecile cămășii, pe o parte și pe alta. Manșetele sunt la fel de importante precum gulerul, de aceea necesită și ele o atenție deosebită la detalii. Netezește-le bine de tot, ca să nu rămână cute. Procedezi în același mod, prima dată pe dinăuntru și, apoi, pe dinafară.
Corpul cămășii este cel mai amplu, așadar, acesta se lasă la urmă. Nu uita să calci cămașa pe dos și apoi pe față. Prima dată te vei ocupa de porțiunea de spate și de umeri, având grijă să nu rămână cute inestetice pe material. La final, vei călca fața cămășii.
În cazul în care materialul face anumite cute, folosește un pulverizator de apă sau folosește funcția de aburi a fierului de călcat. Insistă, cu grijă, până când cămața va fi impecabilă.